5 Temmuz 2013 Cuma

Burdur ve Bucak'ta yerel seçimlere 8 ay kala..


Burdur ili ve en büyük ilçesi olan Bucak’ta yerel seçimlere 8 ay kala neler oluyor, neler bitiyor..

Önce Burdur merkeze bakarsak; 2 dönemdir kaybeden CHP, tekrar belediyeyi ele geçirmek için varını yoğunu ortaya koyacaktır.

AK Parti ise mevcut belediye başkanı ile 3.kez seçime girer mi, girmez mi?

Meçhul olup kritik soru budur!

Nereden bakarsanız bakın, Burdur merkez belediye başkanlığı seçimleri kıran kırana mücadeleyle geçeceği aşikardır.

Gelelim, benim de yaşadığım Bucak ilçesine ve 2 beldesine..

Kocaaliler ve Kızılkaya beldesinde halen AK Parti’li belediye başkanları görev yapmaktadır. Yüzde 99 olasılıkla tekrar aday olacaklardır.

En önemlisi ise Bucak merkez belediye başkanlığı seçimidir..

Siyasette elbette 24 saat bile uzun süredir dense de bugünkü duruma göre konuşmama engel değildir.

AK Parti’den Bucak Belediye Başkanı olan Sayın Ramazan Ayaz, yine yüzde 99 olasılıkla adaydır. Seçimlere 8 ay kala yollara parke taşı döşeme işini tamamlayacak, kapalı Pazar inşaatını da bitme aşamasına getirecek ve halkın karşısını tekrar aday olarak çıkacaktır.

AK Parti çevresinde, kulislerinde henüz bir aday adayı ne konuşuluyor, ne de ismi ortaya atılıyor. Bana göre Ramazan Bey, tek aday adayı olarak kalacaktır, bu doğrultuda AK Parti Genel Merkezi de çok büyük sürprize imza atmazsa; Ramazan Beyi aday gösterecektir.

Seçim için en vahim ve trajik olan ise hâlihazırda Ramazan Beyin rakibinin olmamasıdır.

Hemen sizinde benimde aklımıza gelen isim Sayın Arsal Sarı Bey olup ne yapacağı en büyük merak konusudur.
Aday olmayacağına dair fısıltılar duyulsa da eski ve kurt siyasetçi olduğu için muhtemelen son dakikaya kadar tutumunu netleştirmeyecektir.

Yerel seçimlere 8 ay kala benim baktığım pencereden görülen siyasi manzara budur. Yine benim penceremden bu açmaza çare olarak diğer siyasi partilerin ortak bir aday çıkarmasıdır. MHP, CHP, DYP gibi partiler tek tek aday çıkarmaktansa tek bir aday üzerine uzlaşabilirlerse ancak Bucak’ta seçim yarışı ve heyecanı olabilir. Öbür türlü tüm seçenekler çıkmaz yoldur. Daha da kötüsü ise aday bulmakta zorluk yaşayabilirler.

Neden mi?

AK Parti Adayı Ramazan Ayaz Bey olursa; karşısında kimse kendini harcatmaz abi:J)

Diyelim ki MHP aday çıkardı, CHP aday çıkardı, DYP aday çıkardı, Saadet Partisi aday çıkardı ve 29 Mart seçimleri yapıldı..

Ne olur?


Ramazan Bey, gelmiş geçmiş tüm oy oranlarını altüst eder ve uzak ara birinciliği alır. Tüm bu tahminlerimi mevcut cari durumu göre yapıyorum. 8 ay sonra beklenmedik olaylar olur, şu olur, bu olur, ben bilemem orasını ama 5 Temmuz 2013 günü itibarıyla gördüğüm manzara-i umumiye budur..
Bu yazı daha önce counter kisi tarafından okundu.

Hiç yorum yok: