17 Kasım 2011 Perşembe

Yeni doğan meşhur şike yasası ameliyata alındı…


Tarih: 03 Ekim 2011
Başbakan Yardımcısı ve hükümet sözcüsü Sayın Bülent Arınç, AK Parti Manisa İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında ‘değiştirilmesi istenen 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin önlenmesi ile ilgili şike yasası’ için bakın neler dedi?

Biz bu kanunu oynamak için yapmadık, uygulansın diye yaptık. Uygulamaya gelince birtakım sıkıntılar olduğu söylenerek geri adım atılmak isteniyor. Kulüp başkanları Meclis'e geldi; Sayın Bahçeli ve Kılıçdaroğlu'nu ziyaret ettiklerini biliyorum. Kendilerinin desteğiyle çıkardığımız kanunun, biraz da mahçubiyetle değiştirilmesini istediler.
Uygulama safhasına yeni girmiştir. Eksiklikler ortaya çıkarsa sonraki süreçte değerlendirilir. Şike olaylarının soruşturulduğu bir zamanda, 'Bu kanunu değiştirin.' taleplerini şahsen olumlu bulmam. Bu talepleri masum ve haklı bulmuyorum.

Bence de çok güzel bir ifadedir! Özellikle Liberal görüşlü yazarlardan Sayın Arınç’ın bu konuşması büyük destek aldı. Ancak gel zaman, git zaman, aradan 44 gün geçiyor ve takvim yaprakları 16 Ekim 2011 gününü gösteriyor. Ne oluyor bakın şimdi?

Şike ve teşvik pirimine uzun süreli ağır hapis cezaları öngören 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin önlenmesiyle ilgili kanunun 6 maddesinde değişiklik yapılması ile ilgili kanun değişikliği tasarısı TBMM’ye sunuldu. Kulüpler Birliği tarafından hazırlanan değişiklik taslağı TBMM’da grubu bulunan dört parti tarafından olumlu bulundu. Parti Grup başkanları Nurettin Canikli (AKP), Emine Ülker Tarhan (CHP), Mehmet Şandır (MHP) ve Hasip Kaplan (BDP)’ın ortak imzalarıyla TBMM’ye gönderilen tasarı, 6222 sayılı yasanın 11, 13, 14, 15, 16 ve 23 maddelerinde değişiklik öneriyor.

Ne oldu şimdi Sayın Arınç? Sizin partinizin de içinde bulunduğu grupların ortak kanun teklifine ne diyeceksiniz?

AK Parti’den TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, ne diyor?

"Yasa çıktıktan sonra eğer cezalar bu şekilde indirilirse kim olursa olsun hakim karşısına çıktığı anda hemen tahliye edilebilir. Ahmet, Mehmet, Hasan, Hüseyin kim olursa olsun isim önemli değil. Tutukluluk süresi verilen cezanın infaz süresini karşılar. 3 yıl ceza alan ve 6 ay yatan adamı hemen bırakırlar"

2-3 hafta içinde çıkması beklenen bu yasayla; Metris'te tutuklu bulunan gibi isimler en geç Ocak'ta tahliye olacaklar.

Hayırlı olsun, vatana millete…
Burada bazı sorulara dikkat çekmek isterim:
Birincisi Sayın Aziz Yıldırım, bu yasanın çıkmasında birileriyle anlaşma yaptı mı?
Yasa çıkarsa Fenerbahçe Başkanlığını bırakacağını deklare etti mi?
1 ay öncesine kadar şiddetle karşı çıkan iktidar kanadı AK Parti’nin nasıl ikna edildiği?
Basına ve kamuoyuna yansımayan perde gerisinde görüşmeleri, müzakereleri kiminle ve kimler yürüttü?
Bana kızmayın ama Liberalizm’in temel ilkesi yine çalıştı. Parasal güç yasaların duruma ve konjonktüre uygun değiştirilmesini talep edebilir ve yerine getirilebilir… Oysa ‘’uzun tutukluluk’’ konusunda AB, AİHM, Liberal, Ulusalcı yazarlar sürekli gündeme getirir, değiştirilmesinde herkes hemfikir olurken; şu zamana kadar hızlı sonuç alınamıyor… Niye?
14 Nisan 2011 tarihinde çıkan yasa, daha uygulaması bile görülmeden 7 ay sonra paldır güldür nasıl değiştiriliyor? Takdir ve daha derin yorum-analiz sizlerindir…
Bu yazı daha önce counter kisi tarafından okundu.

Hiç yorum yok: