7 Temmuz 2010 Çarşamba

Bucak Cumhuriyet Halk Parti (CHP)’si ilçe yönetiminden yeni atanan hastane başhekimini ziyaret...


07 Temmuz 2010 günü Bucak CHP İlçe Başkanı Recep Mutlucan, Bucak CHP İlçe Yönetim Kurulu üyelerinden Yelda Eskici, Ömer Özdamar ve Galip Duran, Bucak Devlet Hastanesi Başhekimliğine atanan Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Bilal Çelikbaş’a yeni görevinde üstün başarılar diledi ve tebrik etti.

Bucak CHP İlçe Başkanı Recep Mutlucan, vatandaşlarımıza daha kaliteli ve daha mükemmel sağlık hizmeti için her türlü desteğin verileceğini belitti.

Ayrıca Bucaklı vatandaşlarımızın yoğun talebi ve arzusu olan hastanemize Anjiyo Ünitesinin kavuşturulması önerildi.

Sayın Başhekim, bu konunun fizibilitesi üzerinde çalışmaların ve araştırmaların devam ettiğini, Bucaklılarla, elbirliği içinde en kısa zamanda anjiyo ünitesinin kurulmasına çalışılacağını söyledi.

Ziyaretçi yaşlı insanların giriş kapısında asansör olmaması nedeniyle 100-150 metre koridorda yürümek zorunda kaldıkları anlatıldı.

Ya sadece ziyaret saatleri için asansörün yakınında olan güney kapısının açılmasını ya da ziyaretçi giriş yeri olarak kullanılan kuzey kapısına asansör ilave edilmesi önerildi.

Çevre il, ilçe ve köylerden gelen hasta refakatçilerinin kirlenen çamaşırlarını kendileri yıkayarak; hastane balkonuna astıkları, bunun da güzel hastanemize yakışmadığı anlatıldı. Ya haftanın belirli günü kirli çamaşırların toplanarak hastane çamaşırhanesinde yıkattırılması ya da çamaşırların kurutulması için yer gösterilmesi önerildi.

Sayın Başhekimimiz tüm önerilerimizi dikkatlice not aldı ve gereğini yapacağını ifade etmiştir. Sonuçlarını kısmet olursa başka bir ziyaretinizde aktarırım demiştir.

Buraya kadar nezaket ziyaretimizin haber niteliğidir…

Gelelim benim özel düşünce ve izlenimlerime…

Çavdır’a bağlı Söğüt Kasabasından olan Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Sayın Başhekim Bilal Çelikbaş’ı samimi ve içten buldum.

Bucaklı vatandaşlarımıza verilecek sağlık hizmet kalitesini yükseltebilecek bir vizyona sahip olduğu, ayrıca hem hevesli, hem de kararlı olduğu izlenimi edindim.

Sayın Başhekimimizin Almanya Sağlık Kuruluşunda görev yapması nedeniyle aktardığı bir hizmete ben de aynen katılıyorum.
Nedir o hizmet derseniz:

Yatacak bir hasta, hastane kapısından içeri girdikten sonra artık tüm hizmetler o hastaneye aittir. İlgililer hastayı alır, yatağına yatırır, yemeklerini sağlar, ilaçlarını tedarik eder, kısaca tüm gereksinimlerini karşılar ve hastanın durumu hakkında sadece yakınlarına bilgi verilir…

Oysa bizim hastanemizde en az hasta kadar hasta yakınları ve refakatçileri neredeyse telef oluyor. Çünkü oraya koş, buraya koş, evrak bul, filme götür, doktoru gör… gibi koşuşturmalar; inanın hasta yakını için yetip artıyor ve bitap kalıyor…

Bakalım, görelim sayın başhekimimiz sağlık hizmet kalitesinin çıtasını ne kadar yükseltebilecek?

Saygı ve sevgilerimle…

Ömer Özdamar/Bucak-Burdur/07 Temmuz 2010
Bu yazı daha önce counter kisi tarafından okundu.

Hiç yorum yok: