14 Aralık 2012 Cuma

Bucak Devlet Hastanesi yapımı niye durdu?


Naneci Medya Sahibi Sayın İbrahim Naneci, Burdur Milletvekili Dr.Hasan Hami Yıldırım " Bucak Devlet Hastanesi inşaatı yapılmayacak "dediğini haber yaptı ve kıyamet koptu ya..

 

AK Parti cenahından bir panik, bir kargaşa derken yalanlama gibi bazı ifadeler duyuldu ama Sayın Milletvekili çıkıp; asla yalanlamadı ya..

 

Ama ben çözdüm olayı..

 

Evet, yapılmayacak, peki neden?

 

AK Parti’nin TBMM’ne sunduğu yeni yasa tasarısından dolayıdır. Tasarıya göre kamu özel işbirliği modeli çerçevesinde Sağlık Bakanlığı’nca ihtiyaç duyulan tesisler Hazine’ye ait araziler üzerinde inşa edilerek 49 yılı geçmeyecek sürelerle kamuya kiralanacak. Aynı tasarı uyarınca Sağlık Bakanlığı Hazine’ye ait araziler üzerinde hastane yapana vergi muafiyeti ve hazine garantisi getirerek sermaye sahiplerine kolaylık sağlayacak..

En önemlisi ise şudur: Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşları için yapılacak binaların yapım işlerinin ihalesi, Yüksek Planlama Kurulu’ndan yapım kararı alındıktan sonra gerçekleştirilecek. Mevcut binaların yenilenmesi de bu kapsamda yapılabilecek. İmar planları Sağlık Bakanlığı’nın talebi üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca yapılacak.

TOKİ’nin yüklenici olduğu 150 yataklı Bucak Devlet Hastanesi inşası da bu yasa tasarısı yüzden durmuştur.

Peki, bundan sonra ne olacak?

2 şık vardır.. ilki yasa çıktıktan sonra özel sermaye sahibi kişi ya da kişiler temeli atılan bu hastaneyi yapacak ve devlete 49 yıllığına kiralayacak.

Diğer şık ise mevcut binanın yenilenmesi şeklinde olacaktır.

Bakalım, ne olacak? Benim tezim mi doğru çıkacak yoksa şu an itibarıyla in-cinin top oynadığı 150 yataklı hastane inşasına kaldığı yerden TOKİ tarafından devam mı edilecek?
Bu yazı daha önce counter kisi tarafından okundu.

Hiç yorum yok: