18 Aralık 2012 Salı

Özelleştirmeler yapıldıkça iktidar süresi uzar..


En son 5.7 Milyar Dolar’a 2 köprü ve 3 otoban özelleştirme yoluyla Koç-Ülker ve Malezyalı konsarsuyuma satıldı.

 

Neydi bunlar?

 

İstanbul’da 2 boğaz köprüsü, İzmir-Aydın otobanı, İstanbul-Ankara otobanı, Adana-Gaziantep otobanı satıldı, gitti bile..

 

AK Parti iktidarının süresini uzatmıştır. 2007 seçimlerini Telekom Özelleştirmesi kurtarmıştır, 2011 seçimlerini TEK özelleştirmesi kurtarmıştır, 2015 seçimlerini de Köprüler ve oto yolların satılması kurtaracaktır..

 

Peki, özelleştirme ile ikitidarın seçim kazanmasında nasıl bir ilinti vardır?

 

Para, elbette para..

 

Bu özelleştirmede kıyamet ne zaman kopar?

 

Sözleşmeye eklenen fiyat artırma maddesidir.. Söz konusu maddeye göre enflasyon ve döviz artışına endeksli hale gelmesidir. Hem de hangisi avantajlıysa onu yürürlüğe sokmasıdr..

Diyelim ki enflasyon yüzde 10, dövizde patlama oldu ve yüzde 50 arttı, işte o zaman artış otomatik olarak yüzde 10 yerine yüzde 50 olacaktır.

 

Neyse biz yine de bu özelleştirmenin, iktidarın süresini nasıl uzattığını irdelemeye devam edelim..

 

Bir kere 2014 yılında köylülere mazot, gübre ve tarla analizi parası dağıtılacak, hem de bol keseden.. 2B yasasından kaynaklanan paralaraın toplanması Ocak-2013’te başlanacak ve bu paralar da emeklilere dağıtılacak, tamam, oldu bitti, maşallah! TOKİ’ler milyonlarca vatandaşı borçlandırıp daire sahibi yapmaya devam ediyor, bu kitle zaten AK Parti’ye oy verecekler, elleri mecbur.. Potansiyel muhalefet olarak kim kaldı geriye? İşte beyaz yakalılar, işte çok yoksullar, işte 20-25 yaş arası işsizler, işte Kürt Milliyetçileri, işte Türk Milliyetçilerinin bir kısmı.. Bunlar da yüzde 40-50 arasında gider, gelir.. Bir iktidar için geriye kalan yüzde 50 muazzam bir destek oranıdır. Yüzde 50 ve yukarısı Galatasaray Başkanı tabiriyle çilek olur::)))

 

Son söz: 2000’li yılların başında özelleştirmeye yapamayanlar iktidar gitti, yerine yapanlar geldi. Özelleştirme yapmaya devam ettikçe; iktidar kalmaya da devam ederler.. İktidarın 2019 yılı seçimleri için tehlike çanı ise büyük momantlı satılacak malın kalmamasıdır…

 
Bu yazı daha önce counter kisi tarafından okundu.

Hiç yorum yok: