31 Aralık 2012 Pazartesi

Başbakan Erdoğan, siyaset ve böcek


Apartman yaşamını bilenler bilir.. Hani bir dairede böcek varsa; komple apartmanın dezenfeksiyon yapılması gerekir.. Yoksa bir dairede var, sadece orada yapalım, yeter denirse; sırasıyla tüm dairelere böcek gelir..

 

Bu örnekten sonra Sayın Başbakan Erdoğan’ın ne dediğini bir bakalım:

 

"Bizim mekanlarımız sürekli olarak belli bir aralıkla bu tür aramalar hep yapılır. Bu Başbakanlık ofisinde, resmi konutta, şu an oturduğum evimde de yapılır. Bugüne kadar bizim rastladığımız bir şey değildi. O zaman da yine bu tür bir arama sırasında bunlar bulunuyor. Tabi bulunduktan sonra biz bunun yaygarasını yapmadık. Dedik ki, ‘zaten burada savcılık burada yapılması gereken neyse, bunu yapar.’ Süreç o şekilde akıp gidiyordu. ‘Bunu bir şekilde gündeme taşımamızın bir anlamı yok’ dedik. Bu aslında yine medya grupları tarafından da biliniyordu. Son dönemde artık bu soru bize sorulunca, biz bunu bu şekilde cevaplamak durumunda kaldık. Bu arada da tabi ister istemez ben Başbakanlık Teftiş Kurulu olarak da bu konuyla ilgili bir incelemeyle ilgili istihbarat birimleriyle görüşmek suretiyle, başlatmak durumunda kaldık. Süreç şu anda bu şekilde akıp gidiyor"

 

İşin özü Başbakanlıkta ve çalışma ofisinde böcek bulunmuştur.. Böcek malumunuz gizli dinleme aygıtıdır.. Adı gecen dinleme ve görüntüleme cihazı çok küçük olduğu için istihbarat jargonunda böcek adıyla anılır..

 

Örneğimin başına dönersek ve apartmanı siyaset kurumu olarak varsayarsak; 2010 yılında CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal, gizli görüntüleri (böcekle) çekilmiş, internete servis edilmiş, sonra istifa gelmiş.. 2011 yılında Genel Seçimlere 1 ay kala böceklerin çektiği gizli görüntüler internete düşmüş, MHP’nin MYK Üyeleri ve milletvekili adayları teker teker istifa etmiş..

Şimdide Sayın Başbakan böceklerle dinlenmiş ve görüntülenmiş.. Ne zaman? Geçen yıl yani hem MHP, hem de CHP böcekleri varken..

 

Ehee gülme komşuna gelir başına misali siyaset kurumu bütün olarak tepki koymazsa aynısını sana da yaparlar.. Ohhh CHP Genel Başkanı gitti, ne güzel dersen, ohhh MHP yara aldı, oy oranı düştü dersen; aynı böcekler böyle diyenleri de hem dinledi hem de çekti.. Ben şahsen iddia ediyorum; Sayın Başbakan’ın hem gizli konuşmaları ve görüntüleri kayıtlıdır, arşive kalktı ama ne zaman ortaya çıkar bilemem..

 

‘’Kim bu böcekleri yerleştirdi?’’ diye sorarsanız: tahminim odur ki, CHP’ye, MHP’ye her kim koyduysa aynısıdır..

 

Peki, dünyada kimler yapabilir bu böcek koyma işini?

 

Dünyada CIA, MOSSAD, Alman İstihbarat, Türkiye’de ise MİT ve Emniyet İstihbarat yapabilir..

 

Sayın Başbakan Erdoğan’a önerim şudur: komple böcek temizliği yapılmalıdır ve failleri mutlaka ortaya çıkarılmalıdır..

 

Sayın Başbakan Erdoğan, durup dururken ‘’derin devlet daha bitmedi, bakın benim büroma bile böcek koymuşlar, dinlemişler’’ cümlesini niye kullandı?

 

Bence kilit soru budur. ‘’Düğün değil, bayram değil, eniştem beni niye öptü?’’ misali; bu çıkışı niye yaptı Sayın Başbakan? Ya böcek koyanlara göz dağı veriyor ya da MİT krizinin rövanşını alıyor...

 

Valla bu sorunun yanıtını sadece Sayın Başbakan biliyor ve bence bu çıkış hesaplı kitaplıdır.. Bakalım, bir sonraki hamle ne olacak?

 

 
Bu yazı daha önce counter kisi tarafından okundu.

Hiç yorum yok: