28 Aralık 2012 Cuma

Uludere (Roboski) Olayı Komplo Teorisi


 

Uludere’ye bağlı hudut köyü Karasu’dan çıkan 34 vatandaşımız, Irak sınırını geçer; kaçakçılık yapılan yerde mallar yüklenir, akşam saatlerin yüklü katırlarla sınırı geçmeye 2-3 kilometre kala Türk Savaş Uçakları tarafından bombalanır ve malum acı bilanço ortaya çıkar..

 

1 yıldır çözülemeyen ya da sonlandırılamayan olayla ilgili komplo teorisi yazmam kaçınılmazdır..

 

Önce kamuoyuna yansıyan bazı bilgileri anımsatayım:

1. Söz konusu Karasu Köyü korucu köyü imiş..

 

2. Hudut karakolu bilgisi dahilinde kaçakçılık yapılırmış.. Uzun bir süredir illegel duruma legal durum havası verilmiş, korucu köyüne bu yapılan kaçakçılık faaliyet için göz yumulmuş ve mutad hale dönüşmüş..

 

3. Bombalama öncesi köyün sorumluluğundaki hudut karakoluna bilgi verilmemiş ve sorulmamış..

 

Malumunuz bu kaçakçılık faaliyeti, Kuzey Irak’ta PKK tarafından denetleniyor ve haraç alınıyor..

 

Yine malumunuz devletle barış içinde olan Karasu Köyü halkı seçimlerde AK Parti’ye oy verdiği biliniyor.

 

Peki, ne oldu da, bu kaçakçılar kurban edildi?

 

PKK tarafından müthiş bir komplo organize edildi.. Böylece hem köy halkı korucu olduğu için cezalandırıldı, hem de devletle Kürtler arasına derin bir acı konuldu..

 

Şimdi bu kadar anlatıdan sonra tamamen hayali komplo teorimi yazmaya sıra geldi..

 

Gece yarısı köylerine varmak üzere 34 kaçakçı ve katırları ikindi saatlerinde Kuzey Irak’tan yola çıktı. Onları uzaktan göz ucuyla takip eden PKK teröristler, sürekli senaryomsu telsizle konuştular.. İşte şu kadar katırla, şu kadar silahla sınıra yaklaşmak üzereyiz gibi hayali konuşmalar telsizden yapıldı. İşte telsiz üzerinden grup içinde Bahoz Erdal vardır, çok dikkatli olun gibi balık laflar kullanmaya devam ettiler.. Bunu yakalayan dinleme ve istihbarat timleri, hemen komutanlıkları kırmızı bültenle ikaz ettiler..

İlgili Komutanlık, hemen Genelkurmay ve Hava Kuvvetlerine ulaştı, durum haberdar edildi. Hemen İHA (İnsansız Hava Aracı) söz konusu bölgeye yönlendirildi ve gelen görüntülerle, telsiz üzerinden söylenenler örtüştü..

Hemen bombalansın kararı verildi. Uçaklar Diyarbakır’dan kalktılar, bombaladılar ve geri döndüler.

 

Saatler sonra gerçeğe ulaşıldı. Meğer bombalanan kişiler kaçakçılarmış..

 

Peki, bu komplo teorisinin adı nedir?

 

Uluslararası literatürde bunu adı ‘düşmanın elektronik aldatılması’ olarak geçer. PKK’da burada TSK’yı aldatmıştır. Hedefi kendisi olduğunu göstererek; sıradan vatandaşların bombalanmasını sağlamıştır. Böylece devletin, PKK karşısında kazandığı psikolojik üstünlüğe büyük darbe vurmuştur.. Son bir not daha; TSK’nın Kazan Vadisi saldırısı PKK’ya çok büyük darbe vurmuştur.

 

Eğer bu benim yazdığım hayali komplo teorisi doğruysa; Uludere olayının sonuçları, değil 2 yıl sonra hiçbir zaman açıklanmaz..

 
Bu yazı daha önce counter kisi tarafından okundu.

Hiç yorum yok: