18 Ağustos 2012 Cumartesi

Küresel Para Sistemi hem AK Parti’ye, hem de Yeni CHP’ye barışı dayatıyor..


PKK ile Oslo görüşmeleri, PKK’ların Habur görüntüleri, AK Parti’yi siyaseten çok yıprattı. AK Parti, tabandan aldığı sert tepkiler üzerine hızla tornistan yaptı, barış politikası yerine güvenlik politikası uygulamasına geçti..

CHP önce ‘Yeni CHP’ adıyla zaten AK Parti’nin boşalttığı bu alana gireceğinin sinyalini önceden verdi. CHP Genel Başkanı ve heyeti AK Parti’yi ziyaret etti ve Kürt meselesini beraber çözelim teklifini önerdi..

Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün üzerinden Yeni CHP ‘Kürt Meselesine’ derinden ve kurumsal bağlayıcı tavrıyla herkesi şaşırtmıştır. Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada; ‘Milletvekili Aygün’e sahip çıkıyorum ve arkasında duruyorum’ demesiyle herkesi bir kez daha şaşırtmıştır.

Farkındaysanız Hüseyin Aygün’ün PKK tarafından kaçırılmasına, bırakılmasına ve çok sansasyonel konuşmasına Şamil Tayyar istisnasıyla AK Parti hep sakin, hatta sessiz kalmayı tercih etmiştir.

Küresel Para Sistemi öyle bir oyun kurdu ki ne CHP, ne de AK Parti bu işten sıyrılamaz artık.. Bu işi beraber çözün dayatması ortadadır.. Bu durumdan kaçan parti lideri olursa gelecek yılları çok zor geçer..

CHP’den tırnak içinde ulusalcılar kanadı biraz gürültü kopardır ama o kadar.. Partiden koparlar mı? Olabilir ama siyasi intihar olur.. Bir daha milletvekili olamazlar, gerçi kopmasalar da olamayacakları bellidir ya..

Peki, Küresel Para Sistemi Türkiye’nin yüzde 77’sine dayanan oy oranlarıyla 2 büyük partiye neden barışı dayatıyor?

Birinci neden tüketici genç nüfus dağlarda yaşıyor, büyük çoğunluğu ölüyor..
İkinci neden milyarlarca dolar silaha, bombaya, mermiye harcanıyor.. Yani otomobil, ev, beyaz eşya yerine Küresel Para Sistemi’nin hiç istemediği bir alana para harcanıyor..

Nasıl bir barış olacak?

Küresel Para Sistemi, muhtemelen ‘Kürt Özerk Bölgesi’ yaratılmasını ve anayasayla, kanunlarla desteklenmesini istiyor.. Fazlasını, eksiğini direten tarafların bertaraf olacağı aşikardır.. Bu iş şuna benziyor, ölümü gösterip sıtmaya razı etmek gibidir..


Bu yazı daha önce counter kisi tarafından okundu.

Hiç yorum yok: