22 Mart 2012 Perşembe

Yeni Bucak Devlet Hastanesi inşaatı..


Yeni bir inşaat, kim ne derse desin yeni bir yatırım, yeni bir katma değer anlamına gelir.

Yeni Bucak Devlet Hastanesi’nin artık projesi onaylandı ve inşaatı yapacak yüklenici firmanın kazmayı vurması an meselesidir..

Buraya kadar olumludur. Yaklaşık 2 yıldır konuşulan bir konuda belirsizlik kalkmıştır.

Bazı Bucaklı vatandaşlarımızın bu sürece dair muhtelif şüphe ve itirazları sokakta, yerel basında hep dillendirilmiştir.

Hadi o zaman ben de kendi düşüncelerimi daha açık ortaya sereyim.

Bir kere İş Adamı Mehmet Cadıl Beye, en hafif tabirle nezaketsizlik yapılmıştır. Çünkü Bucak Devlet Hastanesi ek binası daha yeni yapılmıştır. Son derece modern tıbbı teçhizat ve donanımla halkımıza hizmet vermektedir.

Soru nedir?

Madem başka yere Bucak Devlet Hastanesi inşa edilecekti, o dönem hayır-sever iş adamımız Mehmet Cadıl’a neden bu ek bina yaptırılmıştır?

Zaten bu işte bit yeniği olduğunu ben ta o zaman anladım.

Nasıl?

Yeni ek bina bitmişti, Sayın Başbakan Erdoğan Bucak’a gelmişti, nedense resmi açılış için organize yapılmadı ve açılış oldu-bittiye getirildi, bir şekilde yok sayıldı..

Peki, niye böyle oldu?

Benim tahmin ya da öngörüm Mehmet Cadıl Beyin, siyasi duruşundan kaynaklanmaktadır. Çünkü kesin ve net olarak AK Parti’ye geçiş yapmamıştır. Bazı iş adamlarımızın ve önde gelen bazı siyasetçilerimizin yaptığı gibi AK Parti rozeti taktırmamıştır.

Tamam, bu konuyu burada noktalayalım. Gelelim 2.dikkatimi çeken çelişkili ifadeye..

Yeni Bucak Devlet Hastanemiz kaç yatak olacaktır? Arkadaş bunun net yanıtı olmaz mı hiç? Maalesef burası da muğlaktır..

Nasıl?

Resmi TOKİ ihalesi 150 yataklı diyor, Sayın Burdur Milletvekilimiz Hasan Hami Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada 250 yataklı diyor.. Acaba Sayın Vekilimiz sehven 150 yerine 250 rakamını mı kullandı? Yoksa zaten mevcut devlet hastanemiz 265 yataklı iken yeni hastanemizin 150 yatağa inmesi eleştirisini karartma ya da susturma taktiği mi yaptı? Ben anlayamadım. Anlayan varsa beri gelsin.

Baştan beri yeni hastanemizin inşaatı konusunda maalesef yeterince şeffaflık, açıklık ve kamuoyunu bilgilendirme en hafif tabirle eksiktir. Bu da insanların kafasında birçok soruya neden olmuştur, böylece komplo teorilerine gün doğmuştur..

Son bir soru: Eski Bucak Devlet Hastanemiz ne olacak?

Benden bu kadardır.. Hep beraber ne olacak, göreceğiz…
Bu yazı daha önce counter kisi tarafından okundu.

Hiç yorum yok: