13 Mart 2012 Salı

2012 yılı, 17 Mart günü Fenerbahçe-Galatasaray derbisi ne olur?


Evet, büyük soru budur!

Derbiyi kim kazanacak?

Pazar akşamından beri TV’lerin spor yorumcularını izliyorum, neredeyse hemen hepsi, ağır birliği etmişçesine Fenerbahçe kazanır öngörüsünü yapıyorlar..

En son haber ise derbinin iddia oranlarıdır. Çoğunluk konsensüsüne uygun, yaratılan algıyı doğrularcasına; 2-2.65 oranında Fenerbahçe favori gösterilmektedir.

Galatasaray, en son 22 Aralık 1999 tarihinde Kadıköy’de kazanmış ve yaklaşık 12 yıldır kazanamamıştır. 13. yılda da kazanamayacağını ekseriyet iddia etmektedir…

Gelelim benim tahminime..

Yüzde 60 Galatasaray kazanacaktır, yüzde 30 beraberlik olacaktır, yüzde 10 Fenerbahçe kazanacaktır..

4. olasılık ise maçın bitmemesidir.

Nasıl?

Arka arkaya gelecek olan Galatasaray golleri ve gösterilebilecek kırmızı kartlar nedeniyle seyircilerin sahaya inmesi büyük olasıdır.

Neden bu öngörüde bulunuyorum?

Çünkü macera aramıyorum. Galatasaray, Fenerbahçe’den 9 puan öndedir, 4 ay önce oynanan Galatasaray-Fenerbahçe maçı 3-1 bitmiştir. Bu reel tablodan başka sonuç çıkacağını beklemek şapkadan tavşan çıkarmak kadar zordur ve sihirbaz olmak gerekir…

İyi de geçmiş 12 yılı ne yapacağız?

Fenerbahçe, geçmiş 12 yıl ile ne kadar övünse azdır. Ama 13. yıla hiç faydası yoktur. Bu iş şuna benziyor: Osmanlı ile çok övünen Türkler vardır ama gerçek olan Türkiye’dir..  

Hele Aykut Hoca, spor yazarlarının ve yorumcularının gazına gelir; Alex, Sow, Cristian, Stoch gibi ofansif oyuncularla ilk 11’i kurarsa; kesin fark yer.. Orta sahası savaşçı olmayan Fenerbahçe, kendi yarı sahasına kolay geçileceği anlamına gelir ki bu da Elmander, Necati gibi oyuncuların bir anda Kaleci Volkan’la karşı karşıya kalacaklarının habercisidir.

Haydi bekleyelim ve görelim artık..
Bu yazı daha önce counter kisi tarafından okundu.

Hiç yorum yok: