5 Haziran 2010 Cumartesi

SDÜ Kep atma (Mezuniyet) töreni…


Cuma günü (04 Haziran 2010) Burdur ili Bucak İlçesinden evladımın SDÜ (Süleyman Demirel Üniversitesi) mezuniyet törenine katılmak üzere Isparta’ya gittim…

Isparta Şehir Stadyumunda tören saat 19.00’da başladı ve 20.00 civarında tamamlandı. Üniversiteye adı verilen 9 ncu Cumhurbaşkanımız Sayın Süleyman Demirel katıldı. Sayın Cumhurbaşkanı Gül ve Sayın Başbakan Erdoğan mesajla öğrencileri kutladı.

Mutat protokol konuşmaları yapıldı ve kepler atıldı. Öğrenciler ile veliler saha içinde kucaklaştı.

Tüm bu olup-bitenler içinde zihnimde yer eden önemli noktalar ise şunlardır:

-Genç, dinamik hatta fırtına gibi bir rektör gördüm. Sayın rektör Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar hitap ederken; çocuklarını okutan anne-babaları elleri öpülesi insanlar olarak takdim etti, Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, yaşasın SDÜ Mezunu gençler demesiyle tüm stadyumda alkış tufanı koptu. Rektörlük süresi dolunca muhtemelen YÖK önerisiyle, Cumhurbaşkanı atamasıyla değişir gibi geliyor… Gelecekte CHP’den milletvekili adayı olursa hiç şaşırmam…

-Tüm fakültelerden toplam 12 bin mezuniyet verildiği açıklandı. İçimden tuh yandı bu çocuklar demeden geçemedim. Her 5 üniversite mezundan en az 2’sinin işsiz olduğu bu ülkede başka ne denir ki?... Sayın Başbakan Erdoğan: ‘’Her üniversite mezununa iş bulmak zorunda değiliz’’ diyorsa; bu gençler yanmasın da kim yansın!

-MHP’li Isparta Belediye Başkanının siyaseten hitabı çok zayıftı. Oysa Türkiye’nin 4 bir yanından gelmiş yurttaşlara hitap etme fırsatını böyle cılız konuşmayla ayağına gelen fırsatı geri tepmemeliydi.

-Antalya Belediye Bandosunun tören için Isparta’ya gönderilmesi dikkatimden kaçmadı.

-Görselliği, düzenliliği itibarıyla genel olarak tören organizasyonun başarılı olduğunu söyleyebilirim.

-Bayrak geçişleri sırasında görüldü ki 30’a yakın ülke bayrağı taşındı. Bu da SDÜ’nün artık uluslararası Üniversite hüviyeti kazandığına dair kuvvetli kanıt sayıldı.

Benden bu kadardır. Mezun olan ve kep fırlatan gençlerimizi yürekten kutluyorum ve umutlarının hiç bitmemesini diliyorum.

Saygı ve sevgilerimle…

Ömer Özdamar/05 Haziran 2010/Bucak-Burdur
Bu yazı daha önce counter kisi tarafından okundu.

Hiç yorum yok: