21 Ekim 2012 Pazar

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve bayrak asma..


Bana göre devletin bayram refleksi önemli değildir.. Çünkü bu iktidar gider, şu iktidar gelir, tutumlar değişir, öyle olur, böyle de olur..

 

Benim için önemli ve belirleyici olan vatandaşın ne yaptığıdır. Yani 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını nasıl karşılayacaktır?

 

Bunun en büyük delili, vatandaşların evlerine, balkonlarına, pencerelerine, esnafların ve dükkan sahiplerinin ise vitrinlerine asacakları Türk Bayrağı’dır..,

 

Gerisi bence fasa fisodur.. Vatandaşın özgür iradesiyle göstereceği refleks her şeyin üstündedir ve her şeyin belirleyicisidir..

 

Ezberlenmiş protokol törenleri, Cumhuriyet Bayramı’na çok büyük değer katmadı, bundan sonra da katmaz.. Çünkü bayramın esas sahibi vatandaştır. Eğer vatandaş bunu bayrak asmasıyla gösteriyorsa, kutlamaya böyle katılıyorsa; korkmayın o zaman, Cumhuriyet sağlam ellerdir yani halktadır..

 

Vatandaş, evine, dükkanına Türk bayrağı asmaktan imtina ediyorsa, tereddüt gösteriyorsa ya da hiç oralı olmuyorsa; yandı keten helva demektir.. İşte o zaman durum vahimdir.. Çünkü vatandaşın ‘Cumhuriyet’e sahip çıkmıyor’ anlamı yüklenebilir.  Ya da belli bir zaman trendi içinde Türk Bayrağı asan vatandaş sayısı gittikçe azalıyorsa; maalesef Cumhuriyet için korku ve tehlike kapıya dayanmıştır.. 

 

Bu noktada yapılacak pek bir şey de yoktur ha.. Çünkü vatandaşın eline zorla bayrak tutuşturamazsın bu bir.. Vatandaş, 90 yıldır Cumhuriyetin değerini idrak etmediyse; 1 günde, 1 haftada, 1 ayda, 1 yılda edemezsin bu iki.. Vatandaş istemiyorsa istemez; bunun karşısında durmak zaten abesle iştigaldir.. Cumhuriyeti istemiyorsa ve her neyi istiyorsa; eninde sonunda vatandaşın talep ettiği yönetim şekli gelir ve herkes buna rıza gösterir..

 

Benim inancım odur ki sağ duyulu ve zeki vatandaşlarımız çoğunluktadır, sahip olduğu Cumhuriyet gibi kıymetli hazinenin farkındadır, Cumhuriyet yönetimi dışında taleplere kolayca EVET demeyecektir..

 

Lütfen! 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda evlerimizin balkonuna, dükkanlarımızın vitrinine Türk Bayrağı’nı asalım, Cumhuriyet’imize sahip çıktığımızı cümle aleme gösterelim..

 
Bu yazı daha önce counter kisi tarafından okundu.

Hiç yorum yok: