21 Nisan 2015 Salı

Mültecilerin dramı, insanlığın yalanı..


Ulan bu ABD ve yardakçısı Avrupalı emperyaller ne kadar yüzsüz, ne kadar ahlaksız, ne kadar vicdansız devletler..

Daha dün gibi, olup bitenler gözümün önünde film şeridi gibi akıyor..

Irak’ta insanlık için şöyle tehlikeli, böyle psikopat Saddam portesi çizildi önce, tüm dünya nezdinde şeytanlaştırıldı ve güya haklı olarak Irak’a müdahale edildi.. Hiç sözü uzatmaya gerek yoktur. O dönemin ABD Dışişleri Bakanı Powel bakın ne dedi? ‘’Maalesef hepsi yalan çıktı, ortaya serilen kanıtların hepsi uydurmaymış, çünkü Saddam’ın elinde uzun menzilli kimyasal başlık taşıyan silah falan yokmuş..’’
Herkese yutturulan bu emperyal zoka sonrası tablo vahimdir: 1.5 milyon Iraklı öldü, daha ölecekler çabası..

Güya demokrasi uydurmasıyla ‘’Arap Baharı’’ adıyla emperyal proje ortaya atıldı.. Kuzey Afrika kıyılarından başlayarak, ta Orta Doğu’ya kadar iç karışıklığı ve isyanı yaydılar..

Libya gitti, Tunus gitti, Mısır gitti, Suriye gitti, Sudan gitti ve en son Yemen gitti..

O ahlaksız Fransa ve İtalya devleti, hemen savaş uçakları kaldırıp Libya’yı havadan vurdular, Libya Lideri Kaddafi ölünceye kadar karadan, denizden havadan müdahaleye devam ettiler.. Sonra şerefsizler çekip gittiler.. Birbirini boğazlayan halkları film izler gibi yerleştikleri koltuklarından şimdi bakıyorlar..

Daha 2 gün önce Sicilya adası ile Libya arasında, Akdeniz’in göbeğinde, bin kişilik mülteci taşıyan gemi battı. İşte buradan ilan ediyorum. O gemyi İtalya ve diğer devletlerin ortak kararıyla batırıldı..
Neden?
Gelmesinler..

Hem ülkeyi karıştır, hem de savaştan, kaostan kaçanları denizde balıklara yem et.. Bu nasıl anlayış, bu nasıl yüzsüzlük..

Kimse bana din savaşı falan demesin.. ‘’Şu anda ağırlıklı olarak Müslüman ülkeler üzerinde emperyal operasyon yapılıyor’’ denmesi doğrudur. Ancak bu ülkelerin zengin petrol yataklarına sahip olma şansızlığı vardır. Petrol, doğal gaz olmasın, kimse rahatsız etmez..

İşte Ukrayna örneği.. Hıristiyan, Hıristiyan’ı boğazlıyor.. Bu da emperyal oyunun başka bir örneğidir..

Peki, dinle alakası yoksa neyle alakası vardır?

Para-para-para..

O mültecilerin cesetlerini gördüm, yüzme bilemeyen çocuklara üzüldüm ve gözlerim yaşardı..  Bu durum karşısında; bildiklerimi, hissettiklerimi yazmazsam kendime ve inandığım değerlere ihanet etmiş olacaktım..


Mültecilerin dramı, insanlığın yalanı, resmen hepimizin yüzüne vurulmasıdır.. Tabii, anlayana.. Gözleri kapalı, aklı yamalı, vicdanı kaskatı ise yapılacak iş ve söylenecek laf yoktur..
Bu yazı daha önce counter kisi tarafından okundu.

Hiç yorum yok: