18 Mart 2019 Pazartesi

Bucak İlçemiz Alaattin Mahalllesinde 5 yıllık fiyasko..


Bilenler bilir, her gün Bucak içinde yürüyüş yaparım..

Derken yolum Alaattin Mahallesine düştü..

Bir hafriyat yeri gördüm..

Allah var ya, içimden ‘’müteahhit batmış, bırakmış inşaatı’’ dedim..

Meğer 2014 yılından beri AK Parti siyasetinin dillerine pelesenk olmuş ‘’Alaattin Mahallesi Sağlık Ocağı’’ yeri olmaz mı?

‘’Vay anasına’’ dedim yine içimden..

Tam 5 yıl geçmiş, kimler neler söylemiş, kimler ne vaatler vermiş ama hepsi nafile ve boşmuş..

İsterseniz hafızamıza yoklayalım..

2014 Yerel Seçim Propagandasında yer alan sağlık ocağı için ilk hamle sözü veren Belediye Başkanı Sayın Süleyman Mutlu’dan geliyor..

24 Nisan 2015: 
Yıllardır yapılması planlanan Alaattin Mahallesine Sağlık Ocağı Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu’nun gayretli çalışmaları sonucu başlıyor.
 
Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu, beraberlerinde İlçe Mal Müdürü Emin Arslan, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yasemin Erk, Kadastro Fen Memuru Durmuş Şimşek ve Bucak Belediyesi Teknik Ekibi ile birlikte Alaattin Mahallesinde yapılması planlanan, Aile Sağlığı Merkezi (ASM) yerinde, incelemelerde bulundu. Konu ile ilgi bilgi veren Başkan Mutlu, “Seçim çalışmalarımız sırasında da söz vermiştik; Alaattin mahallemize Aile Sağlığı Merkezi yaptıracaktık. Yer ile ilgili bir takım sıkıntılarımız vardı. Çok şükür bunları çözdük. 3 ay içerisinde ihale sürecini tamamlayıp; inşaata başlamayı planlıyoruz. “dedi.
 
Başkan Süleyman Mutlu, “Seçim çalışmalarımız sırasında vatandaşımıza verdiğimiz sözleri bir bir hayata geçiriyoruz. Bucak ve Bucaklı her şeyin en iyisini hak ediyor. Aile Sağlığı Merkezi ile ilgili çalışmalarda bizlere desteklerini esirgemeyen Milletvekilimiz Bayram Özçelik’e, Ak Parti Bucak İlçe Başkanımız Emrullah Ünal’a, İl Sağlık Müdürlüğümüze ve İlçe Sağlık Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum” açıklamalarında bulundu.

Derken 24 Haziran 2018 seçimleri yaklaşıyor, yine aynı vaat veriliyor ve hamle geliyor:

04 Ekim 2018
Burdur'un Bucak İlçesi'nde yapılması planlanan Bucak Aile Sağlığı Merkezi'nin inşaat çalışmaları başladı. AK Parti Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur Bucak, temeli atılan projeyle ilgili basın açıklaması yayınladı.

Burdur Gazetesi'nde yer alan habere göre, Burdur İlinde Sağlık Yatırımlarının tüm hızıyla devam ettiğini açıklayan milletvekilleri, yeni projeler ile ilgili çalışmaların devam ettiğini belirtti. 
Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Bucak İlçemiz Alaattin Mahallesinde bulunan yaklaşık 2 bin metrekare arazinin Sağlık Bakanlığına tahsisini gerçekleştirmiştik. 6 Hekimlik olarak hizmet verecek olan Aile Sağlığı Merkezimizin ihalesi İl Özel İdaremiz tarafından gerçekleştirilmişti. İhaleyi kazanan firmaya ruhsatlandırma ve yer teslim yapılarak, firma tarafından temel kazı çalışmaları yapılmaya başlanıldı. Burdur İlimizde Sağlık yatırımlarımızın hemşerilerimize kazandırılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” 

Tarih 18 Mart 2019’a gelmiş ve ne olmuş?

Maalesef fiyasko ile sonuçlanmış..

Çirkin görünümlü bekleyiş halen sürüyor..





Alaattin Mahallemizin sağlık ocağı inşaatı başlayıncaya kadar her ay hatırlatma yazısı yazacağım..

Yazarken, yazarken, şükür ki bu yılın ödeneğine alınmış olan Bucak Sağlık Meslek Yüksek Okul inşaatı tekrar başlayacaktır..


Bu yazı daha önce counter kisi tarafından okundu.

Hiç yorum yok: