6 Mart 2014 Perşembe

Emekli Astsubayların ölüm çığlıkları..


Başta sosyal medya olmak üzere yazılı ve görsel medyanın bir kısmının gördüğü; TEMAD’ın Abdi İpekçi Parkındaki, 05 Mart 2014 günü başlayan, ölüm orucu eylemine değinmek zorundayım…

Amma grup, amma kişi haklılığına kesinkes inanıyorsa; ‘ölüm orucu eylemi’ yapabilir, başka türlü yeryüzünde hiçbir canlı yaşamını tehlikeye atacak, böyle bir eyleme girişmez...

Öncelikle TEMAD Başkanı Sayın Ahmet Keser ve onun nezdinde tüm Emekli Astsubaylar Derneği’nin asil ve vakurlu üyelerinin haklı ve bir o kadar gururlu eylemini destekliyorum ve onları yürekten selamlıyorum..

TEMAD (Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği) üyelerinin eylemi boyunca taşıdıkları pankart ve dövizlerde şu talepler yazıyordu:

"Savaşta değil sokakta ölüyoruz"
"Ordunun kahramanları sokağa terk ediliyor"
"İmtiyaz değil adalet istiyoruz"
"İntiharlar şehit sayısını geçti"
"Ekonomik ayrımcılığa son"
"Maaş adaletsizliğine son"

TEMAD Genel Başkanı Ahmet Keser, 98 bin çalışanı, 120 bin emeklisi ve aileleriyle 1 milyon kişilik büyük bir aile olan TEMAD yönetiminin, adaletsizlik ile ayrımcılığa karşı tüm meslektaşları adına oy birliğiyle açlık grevi kararı aldığını söyledi.

Peki, ne talep ediyorlar?

Ta darbeci Kenan Evren’den bu yana gasp edilen özlük haklarının iadesini, askeri kanunlar önünde en temel insani hakların sağlanmasını..

Evet ya, bu kadar basit, bu kadar sarihtir..

Yazıklar olsun!

TSK’nın belkemiği diye öve-öve bitirilemeyen astsubay emeklilerinin kangrene dönüşmüş sorunlarına el atmayan ve de çözüm bulmayan başta siyasi iktidar olmak üzere tüm sorumlulara yazıklar olsun!

Peki, ölüm orucu gibi vahim bir noktaya TEMAD nasıl sürüklendi ve sorumluları kimlerdir?

Örgütlü gücün farkını algılayamayan, hala 30 yıl öncesinin ruh haliyle yaşayan, sosyal medyanın ilgisini ve yarattığı bilgisini özümsemeyen yönetici kafalardır..

Kardeşim! Emekli ya da muvazzaf (GÖREVDE) astsubayların sorunları çözmek için istesen de, istemesen de, tek bir merci vardır. O da TEMAD Başkanı ve Yönetim Kuruludur.. TEMAD dışında yapılan tüm girişimler boş ve beyhude çabadır..

Bu işin çözülememesi ve bu kadar uzamasında tek sorumlu tanırım. Oy verdiğimiz ve muhatap olduğumuz legal hükümettir.

Hükümetin başı yani Başbakan da, kaçamak güreşip; pası hep Genelkurmay Başkanlığı’na atmaktadır.  

Şimdiye kadar olması gereken prosedür; Milli Savunma Bakanı Sayın İsmet Yılmaz, TEMAD Başkanı ile yetkili kurulu davet eder, talepleri not alır, hükümete götürür ve yasalaşır. Bu arada Genelkurmay’a bilgi verir.

Neler istendiğini, TEMAD Başkanı Sayın Ahmet Keser, yaklaşık 2 yıldır neredeyse tüm televizyon kanallarını dolaştı ve anlattı..

TEMAD’ın haklı çığlığı neredeyse MARS’tan bile duyuldu ama ne hikmetse Ankara’nın göbeğindeki Başbakanlık duymadı..

Artık ölüm çığlığı atılıyorsa; buna ne Başbakanlık ne de TBMM kulaklarını tıkayabilir.

Çare nedir?


Hemen, hem de mümkünse yarın Sayın Başbakan Erdoğan, TEMAD Başkanı Ahmet Beyi, makamına davet eder, görüşlerini alır ve belli bir takvim içinde talepler hayata geçirilir.
Bu yazı daha önce counter kisi tarafından okundu.

Hiç yorum yok: