10 Mart 2014 Pazartesi

Bucak’ta belediye başkanı kim olacak?


Yerel seçimlere 19 gün kala büyük soru budur!

2014-2019 dönemi için Bucak Belediye Başkanı kim olacak?

AK Parti’den Süleyman Mutlu mu?

BBP’den Abdurrahman Sarı mı?

CHP’den Hüseyin Bütün mü?

DP’den Arsal Sarı mı?

MHP’den Ramazan Kesici mi?

SP’den Hasan Mersin mi?

Evet, kafamda bir isim var ama asla söylemem..

Neden?

Tüm adaylarımız canla başla çalışıyorlar, para ve zaman harcıyorlar, en önemlisi 1 (bir) oyun bile mumla arandığı seçim süreci yaşanıyor..

Bu saatten sonra kimsenin hakkını yemek istemem.. Hani tahminimi ya da öngörümü söylersem ve birilerinin oylarını etkilersem; vicdanen çok rahatsız olurum..

Farkındaysanız, sıralamayı bile parti harf sırasına göre yaptım..

Gördüğüm kadarıyla her başkan adayımız çalışıyor, projelerini açıklıyor ve her adayımız belediye başkanı olmak istiyor, ancak Bucak’ta yaşayan 29 bin seçmen tarafından 30 Mart 2014 günü, bir kişi en çok oyu alacak ve seçilecek..

Tüm başkan adaylarımızın bildiği gibi demokrasi denen bu seçim oyununun temel kuralı; en fazla oy alana dayalı çalışıyor ve işliyor olmasıdır..  

Tek bildiğim gerçek ise belediye başkanı olacak adayımıza ve Bucak’ımıza hayırlı, uğurlu olmasıdır.

Bucak’ta yaşayan sıradan bir vatandaş olarak gönlüm geçen; elbette Bucak için hangi aday daha iyi olacaksa o adayın seçilmesidir..

Gelelim tüm adayların duymak ya da öğrenmek istedikleri izlenimlerime..

Daha 19 gün var ama seçmenlerin yüzde 70’sı sanki kararını vermiş gibi duruyor. Yüzde 30’u ise (ki bu seçmen kitlesi seçimin kaderini belirliyor) henüz karar verememiş ve son dönemeci bekliyorlar.. Bu kritik seçmen kitlesi, muhtemelen 26-27-28-29 Mart 2014 günleri kararını verir ve ertesi günü sandığa gider, oyunu atar.. Adaylarımız ve partilerimiz ‘bu günlerde nasıl bir taktik izleyeceklerini’ biliyorlar ve ona göre hazırlık yapıyorlar..

Hele bin-iki bin seçmen kitlesi vardır, ta 29 Mart gününü kadar beklerler ve o gün karar verirler..

Son 1-2 gün kala artık gündüzleri, özellikle akşamları birebir markajlar başlar, oy vereceğine dair sözler alınır..

Son 3 gün kala cemaatler, tarikatlar kararlarını üyelerine bir şekilde ulaştırır ve yüzde 90 oranında karara uyarlar.. Sanırım Bucak ilçemizde bu kategoriye giren seçmen kitlesi 4-5 bin civarındadır.. Partilerimiz alınan kararı; 29 Mart günü, mensup olan kişilerden öğrenebilirler..

Seçim sürecinde en az 10 bin kişinin elini sıkan mutlaka bir adım daha öndedir ve avantajlıdır..

Partilerimizin kadın kolları içinde hangisi iyi ve etkili çalışırsa; seçimlerde fark yaratacaktır ve sonucu etkileyecektir..

Üniversite öğrencileri, mermer fabrikası işçileri üzerinde etkili olan siyasi parti ve adayı mutlaka daha şanslı olacaktır.

Neyse bu kadar yeter! Son cümleciğim ise ‘tüm adaylarımıza ve siyasi partilerimize kolaylıklar dilerim’ olacaktır..


Bu yazı daha önce counter kisi tarafından okundu.

Hiç yorum yok: