12 Ağustos 2010 Perşembe

Bucak CHP İlçe Örgütü, yerel basınla kahvaltı yaptı…

Peki, sabah kahvaltısına kimler katıldılar?




Kanal-15 Televizyonu, Ses-15 Gazetesi, Oğuzeli Gazetesi, Hedef Gazetesi, Akça Gazetesi ve Naneci Gündem Gazetesi temsilcileri,



Burdur CHP İl Başkanı Süleyman Erman, Burdur CHP İl Yöneticileri Turan İş, Hüseyin Bütün,



Bucak CHP İlçe Başkanı Recep Mutlucan, Bucak CHP İlçe Yöneticileri Ömer Özdamar, Yelda Eskici, Galip Duran, Bahtiyar Sayın ve diğer partili arkadaşlar...



Ne zaman?



Ramazan’dan 1 gün önce… Yani 10 Ağustos 2010 günü…



Kahvaltı menüsünde neler vardı?



Her çeşit börekler, zeytin, domates, peynir ve çay vardı.



Önce Bucak CHP İlçe Başkanı Recep Mutlucan, geçen hafta gerçekleştirdikleri halk şölenini değerlendirdi. Halk şöleni için olumlu tepkiler aldıklarını dile getiren Mutlucan ayrıca 12 Eylül’de yapılacak olan referandumda da vatandaşların, hükümetin 8 yıllık icraatlarını düşünerek oy vermelerini ve hayır oyu kullanmalarını istedi.



Mutlucan sözlerine şöyle devam etti: “Bize her zaman olduğu gibi şölende de yalnız bırakmayan hem katılımıyla hem katkılarıyla destek veren İl Başkanımız Süleyman Erman’a, ilçe yöneticilerimize, emeği geçen tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum.



12 Eylül’de yapılacak olan anayasa değişikliği referandumu için halkımızın oyunu kullanmadan önce AKP hükümetinin 8 yılda yapmış olduğu icraatlarını gözden geçirmelerini diliyorum. 8 yılda AKP hükümeti işsizliği, yolsuzluğu, yoksulluğu nerden nereye getirmiştir. Buları çok iyi değerlendirip ona göre düşünürlerse ‘Hayır’ oyunu kullanacaklarını istiyoruz. Biz haksızlığa, yolsuzluğa, yoksulluğa, kandırılmaya, aldatılmaya ‘HAYIR’ diyoruz.



Ayrıca tüm hemşehrilerimizin Ramazan ayının mübarek olmasını ve hayırlara vesile olmasını diliyorum.”dedi.



Daha sonra Burdur CHP İl Başkanı Süleyman Erman, “CHP referanduma hayır diyecek. Emeklimiz, esnafımız, gençlerimiz, kadınlarımız hayır diyecek. 12 Eylül uzantısı olan bu referanduma ‘hayır’ diyerek Recep Bey’in kurmak istediği düzeni hep beraber alaşağı edeceğiz.



AKP anayasasına ‘hayır’ diyoruz. Neden hayır diyoruz, işçilerin, çiftçilerin, emeklilerin, çalışanların, sendikal hakların, kadınların, çocukların, engellilerin, öğrencilerin haklarını korur anayasalar. Bu anayasa değişikliği tüm kesimlerin temsilciliği çağırılarak görüşleri alınarak mı yapıldı? Hayır. Bu anayasa AKP’nin mutfağında yapıldı. Bu bir AKP anayasasıdır. AKP’nin iddia ettiği gibi darbe anayasası ilk defa değiştirilmiyor. AKP, göz boyuyor, yalan söylüyor. 1982 anayasası bundan önce tam 16 kez değiştirildi. Bu değişikliklerin 9’unu AKP gerçekleştirdi. Şimdi 17. değişikliğe hazırlanıyor. Anayasalar, öyle her aklına gelenin değiştirdiği metinler olamaz. Ayda bir, yılda bir değiştirilemez. Çoğunluğum var diyerek baskıcı bir anlayışla değiştirildiğinde onun adına tiranlık yasası denir. Şimdi soruyoruz; Anayasanın içinde neden dokunulmazlıklar yok? Neden parti içi demokrasinin kuralları yok? Geciken adalet yok, yolsuzluk yok, sendikal haklar yok, YÖK yok neden? %10’luk seçim barajı neden yok, neden kaldırılıyor? Memura grev hakkı, işsizlik, aşsızlık neden yok?

Ne var… AKP’nin tek başına yargıya egemen olması var. Abdullah Gül ve Recep Bey’in tek başlarına anayasa mahkemesi üyelerini seçmesi var. İlerde kendilerini yüce divanda yargılayacak mahkemenin üyelerini kendileri seçecek böylece yüce divandan kaçma uyanıklığı var.”dedi



Daha sonra off record sohbetler yapıldı. Mesela HAYIR kampanyası için yerel gazetelere ilan verilmesi gündeme geldi. Bu arada 21 Ağustos 2010 günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Burdur ziyaretinin haberi verildi.



Ben de bu arada çok güzel kahvaltımı yaptım, sigaramı yaktım, keyifle dumanı havaya saldım…



Saygı ve sevgilerimle…



Ömer Özdamar/Burdur-Bucak/12 Ağustos 2010

Bu yazı daha önce counter kisi tarafından okundu.

Hiç yorum yok: