15 Kasım 2017 Çarşamba

Bucak İlçe Tarım binası yetersiz..


Öncelikle 25 Eylül 2017 tarihli AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik Bucak Gıda Tarım Hayvancılık İlçe Müdürlüğü hizmet binası ile ilgili açıklamasını aynen okuyalım:

2013 yılında yatırım programına aldığını belirten Milletvekili Bayram Özçelik “ Gıda Tarım Hayvancılık İlçe Müdürlüğümüzün hizmet binasının yetersiz ve kullanışa elverişsiz olmasından dolayı 2013 yılı ortasında Bakanlığımızla yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda yatırım programına aldırmıştık. İlçe Müdürlüğümüzün hizmet binası yeri ile ilgili Bucak Belediyemiz tarafından İlçe içerisinde önerdiği bir alanlarda yapılması yönünde uzun süren çalışmalar yapılmıştı. Bakanlığımız tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda mevcut hizmet binasının bulunduğu alanda yapılması karar verilmiştir. Bu karar doğrultusunda Çevre Şehircilik Bakanlığımız Yapı İşleri Genel Müdürlüğümüz tarafından mevcut binanın yıkılması kararı verilmiştir. Çevre Şehircilik Bakanlığımız ile Bucak Belediyemiz arasında inşaatın yapılması için gerekli yazışmalar devam etmektedir. Yazışmaların tamamlanmasıyla 2013 yılında yatırım programına aldırdığımız İlçe Müdürlüğü hizmet binası yatırımının hızla gerçekleştirilmesi için yakından takip edeceğiz. ” dedi..

Gelelim benim bu yazıyı yazmama neden gözlem sürecime..

Tapu işimiz vardı, işte İlçe tarımdan yazı alınıyor ya, hani tarlanın satışı uygundur, değildir gibi..

Arkadaş, takriben 9-10 metrekarelik bir oda düşünün; görevli 5 memur, 5 masa, 5 bilgisayar kısaca sıkış-sıkışa hizmet vermeye çalışıyorlar..

Olmadı şimdi?

Marka ilçe olma yolunda ilerleyen Bucak’ımıza bu bina olmadı..

Bucak Ziraat Odası modern bina yaptı,
Bucak TSO modern bina yaptı..

Çiftçilerin her gün ziyaret ettiği, tarım-hayvancılık işlerinin takip edildiği bir devlet binasına hiç yakışmıyor, hiç şık durmuyor, en önemlisi hizmet için yeterli olmuyor..

Valla (yukarıda aynen verdiğim) açıklama yapan AK Parti Burdur Milletvekilimiz Bayram Bey, kusura bakmasın ama bu konuda sınıfta kalmış..

Neden?

Şu olmuş, bu olmuş ama 2013 yılı nere, 2017 yılı nere, aradan tam 4 yıl geçmiş, mutlaka alternatif plan-proje-yer olmalıydı..

Mevcut bina yıkılacak mı?

Tamam, yıkılsın ama hizmetin daha sağlıklı verilebileceği bir bina geçtiğimiz 4 yıl için her halükarda bulunmalıydı ve taşınmalıydı..

Hiç bina bulunmasa bile aynı bakanlığa ait atıl durumda olan ofis lojman binasına taşırdım ben olsam.. Çünkü prosedür-yazışma işi daha kolay halledilirdi..

Hala bu önerimi ciddiye alabilirsiniz bence..

Mevcut binayı boşaltıp hemen küçük bir tadilatla 4 katlı eski ofis lojmanına taşınabilir..

Sanırım meramımı anlattım, mevcut ilçe tarım binası gelişen, büyüyen, marka ilçe olma adımı atan Bucak için yeterli ve uygun düşmüyor..


Araştırmacı Yazar Ömer ÖZDAMAR
Bucak-BURDUR




Bu yazı daha önce counter kisi tarafından okundu.

Hiç yorum yok: