1 Ağustos 2011 Pazartesi

Bucak ilçesi uçacak mı?



AK Parti Burdur Milletvekili Sayın Hasan Hami Yıldırım’ın seçim öncesi vaatlerinde olan projeleri bu makalemle kayıt ve takip altına alınmıştır.

İsterseniz, sırasıyla tekrar edelim:

1-Kırsal dönüşüm projesi (Köy yerleşim alanlarının genişletilmesi projesi)
Köylerimizdeki yerleşme alanlarının genişletilmesi,köylülerimizin yeni konut ve hayvancılık amaçlı yapı ihtiyacının karşılanmasında ortaya çıkan hukuki ve fiziki engellerin ortadan kaldırılması.

2-Kapalı sistem sulama projelerinin geliştirilmesi projesi
Varolan ve proje aşamasında olan baraj ve gölet projelerinin tamamlanmasını müteakip tarım arazilerinin sulama projelerinin genişletilmesi ve tamamlanması.

3-Seracılığın geliştirilmesi projesi
Seracılığın uygun köylerde desteklenmesi. Arazinin müsait olmadığı yerlerde topraksız tarım uygulamasının yaygınlaştırılması.

4-Organize hayvancılık bölgesi projesi
Organize sanayi yani OSB yönteminin hayvancılık alanına taşınması ile oluşturulan belli ölçeğin üstünde hayvan besleyecek olan çiftçilerimize uygun parseller sağlanarak yatırım imkanları oluşturulması.

5-Süt Ürünlerinin Değerlendirilmesi Projesi
Süt ve süt ürünlerini işleyecek yeni yatırım alanlarının oluşturulması.

6-Mera ıslah projesinin yaygınlaştırılması
Sadece hazır yeme dayalı hayvan besleme yerine meraların da ıslah edilerek hayvancılıkla uğraşan köylülerimizin kullanımına açılması.

7-Kentsel dönüşüm ve imar yenileme projesi
Bunun amacı hem dar gelirlilere yeni konut alanları oluşturmak hem de şehir merkezindeki ticari sahaları genişletmek, geliştirmek. Nüfusu hızla artan ilçelerimiz var, mesela Bucak. Bucak'ta 192 konutluk kentsel dönüşüm amaçlı bir sosyal konut projesi hazırlanıyor.

8-Karayolu ticaretinin geliştirilmesi projesi
İlimizden geçen karayolu, iç bölgeleri Akdeniz kıyı bandındaki turizm yerleşmelerine bağlamaktadır.Bu karayolunun ilimizdeki şehir içi geçişlerinin yeniden planlanması, projelenmesi ve buradan geçen trafiğin oluşturduğu ticaret hacminden azami ticari faydanın sağlanması.

9-Hemzemin geçit, kavşak, alt-üst geçit düzenlemeleri
İlimizden geçen karayollarının şehiriçi geçişlerinde yeni hemzemin kavşak, katlı kavşak projeleri ve yaya emniyetinin sağlanması için alt ve üst geçit düzenlemeleri yapılması.

10-Otoyol kavşak projeleri
İlimiz yerleşmelerinden geçen trafik hacim yüksek karayollarında, bu karayollarını kesen şehir içi yaya ve taşıt trafiğinin güvenliğinin sağlanması ve arttırılmasına yönelik kavşak düzenlemelerinin yapılması.

11-Yöresel mimarinin geliştirilmesi projesi
İlimiz yerleşmelerinde var olan tarihi veya geleneksel yapıların özelliklerinin korunması ve yeni yapılacak yapılarda ve oluşturulacak çevrede bu özelliklerin yaygınlaştırılması.

12-Marka yerleşmeler projesi
Yerleşmelerin öne çıkan fiziksel, kültürel, tarihi veya ekonomik özelliklerinin belirlenmesi, hazırlanacak plan ve projelerle ticari değere dönüştürülmesi.

13-Kültür Turizmi Projesi
Burdur'un istihdamına katkı sağlayacak ve gelirini arttıracak bir başka proje konusu, kültür turizminin geliştirilmesidir.

14-Çevre koruma projeleri
Arıtması olmayan yerleşmelerimizin arıtma tesislerinin tamamlanması.

15-İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri Projesi
Burdur ve Bucak'da 2. organize sanayi bölgesi (OSB) sorunu var. Ciddi çalışmalar yapılmış bir noktaya getirilmiş ancak bu noktadan öteye gidilememiş. Bu sorunu çözmek ve süratle bu bölgeyi yatırımcılarımıza açmak zorundayız, biz bunu yapacağız. Benzer biçimde Bucak'ta mevcut OSB'ye ilave 2. bir ilave 100 hektarlık OSB alanı ekleme çalışmaları tamamlandı. Şimdi bu bölgenin de yatırımcılara tahsis edilmesi ve üretime geçilmesi gerekiyor.

16-Mermercilik Sektörüne İlişkin Proje
Mermer sanayi ile ilgili olarak ilimizde bir veya iki yerde mermer ürün galerisi veya mermer fuarı oluşturmamız gerekiyor.

17-Burdur ilçe ve beldelerindeki açık Pazar alanlarının yeniden projelendirilmesi
Süratle projelendirilip, finansman desteği sağlanıp inşa edilmesi gerekiyor.

Hepsi bu kadar! Maşallahı var projelerin! Eğer bunlar gerçekleşirse hem Bucak köyleri, hem de Bucak merkezi uçacaktır…

Benim anlamadığım husus şudur: AK Parti Burdur Milletvekili 9 yıldır yok muydu? Vardı… Ehee Bucak ilçesi hangi yatırımı aldı? İnce yoldaki dere ıslah ve Şirlek yolunun istimlak çalışması dışında bence yoktur ve hava cıvadır…

Bizler burada yaşadığımız için şu veya bu nedenle göremeyebiliriz ama yabancıların gözlemleri, izlenimleri önemlidir.

Geçen gün bir pazarlamacı aynen şunları söyledi:

‘Abi, ben Türkiye’nin her yerini geziyorum. AK Parti iktidarı süresince başka şehirlerin değişimini, dönüşümünü görüyorum. Ama Bucak ilçesi 9 yıl önce neyse yine aynıdır. İlçenin çehresini değiştirecek ne bir değişim, ne bir dönüşüm olmamıştır…’

Bakalım, 9 yıldır yatırım mahrumu kalan Bucak ilçemize önümüzdeki 4 yılda neler gelecek, hep beraber göreceğiz, hep beraber takip edeceğiz…

Bucak uçacak mı yoksa yine yerinde mi sayacak?

Zaten bu kez de yatırım gelmezse; Bucak ilçesi seçmenleri gerekli yanıtı 2015 yılında verecektir. Şahsen bu 17 maddelik projelerin Bucak kamuoyu adına takipçisi olacağım ve her fırsatta anımsatacağım.

Son bir not daha: Bayındırlık, İmar, Ulaştırma Ve Turizm Komisyonu üyesi seçilen Burdur AK Parti Milletvekili Hasan Hami Yıldırım Beyi kutluyorum…

Ömer ÖZDAMAR
Bucak-BURDUR
Bu yazı daha önce counter kisi tarafından okundu.

Hiç yorum yok: