11 Aralık 2014 Perşembe

Bucak’ta başlamayan ve bitmeyen işler..


‘’Madem ki muhalif yazarsın, o zaman sorunları da sen yazarsın’’ dedim içimden ve işte yazdım..

Valla kahveler mevkiinde çirkin görüntü kalktı, bu sevindirici bir gelişmedir. 30 Mart seçimleri öncesi söz verilen ve kitapçıkta yer alan,  altgeçit-üstgeçit gibi yolları olan kahveler projesi ne oldu? Neredeyse 8 ay geçti, hala bir çalışma yoktur. Kulağıma gelenler doğruysa durdurulmuş ya da birisi tarafından engellenmiş.. Uzun lafın kısası kahveler projesi hangi aşamada ya da olacak mı, olmayacak mı?

Gelelim, doğal gaz meselesine.. Ya arkadaş Bucak’ta 20 küsur mahalle vardır.. 4-5 mahalleye doğal gaz bağlandı, gerisi beklemeye alındı..
Belediye ve AK Parti yöneticileri TOROS Gaz’la müzakere yaparak; şunu bari açıklasınlar.. İşte şu mahalleye 2015, şu mahalleye 2016, atıyorum Mimar Sinan mahallesine 2020 desin.. Desin ki biz de bilelim ama..

Geçen hafta sonu Antalya’dan gelirken yol üstünde olan Uğurlu Köy kahvesine uğradım.. Çay falan içtim. Sohbet esnasında ‘’işte köşe yazarıyım, muhalifim’’ deyince aman ‘abi bizim sorunumuz var, bir zahmet yazıver’ dediler..

Neymiş diye sordum ve diyalog başladı:

-Abi bizim köyün imamı tayin oldu, yaklaşık 3-4 aydır yeni imam atanmadı..

-Ehee peki, Bucak Müftülüğü ne diyor?

-Valla bulsak atayacağız ama imam yok..

-Haydaaa..

-Diyanetin imam kadrosu neredeyse TSK’yı geçti ama..

-Abi, doğru ama imam ataması oluyormuş ama transit başka kuruma gidiyormuş..

-Haydaaaa..

-Neyse fazla deşelemeyelim, olacağı varsa bile olmaz bak ha.. Artık bu yazımı okuyan yetkililer Uğurlu Köyüne amma geçici, ama temelli mutlaka bir imam bulurlar..

Geçelim bitmeyen başka bir işe..

Arkadaş hizmet ve diğer ihtiyaçlar için BUCAK TSO (Bucak Ticaret ve Sanayi Odası) binasının kabası bir hızla başlayış başladı, ha bitti, ha bitecek derken neredeyse binanın kaba inşaatı bozulacak ama her şey durmuş durumda.. 2013 yılında başlandı inşaata, 2014 yılı geçti, tık yok.. Bakalım 2015 yılında ne olacak?
Acaba para mı yok, yoksa başka neden mi var?

Üçgen kavşaktan, Şirlek yoluna yeni asfalt döküldü. Her şey güzel ama sorun vardır.
Yaya kaldırımı bazı bina önlerinde ya yarım metre ya da yok gibi.. Valla yayalar asfalt üzerinden gitmek zorunda kalıyor çoğu kez..
Gerçi geçmişten gelen hatalar zinciri vardır ya, olsun vatandaş mevcut yönetimi bilir ve ona sorar.. Yaya kaldırımı düzensizdir, mutlaka el atılması gerekiyor..

Şimdilik bu kadarı yeterlidir.. Bunların sonucunu bir görelim, arkası gelir..



Bu yazı daha önce counter kisi tarafından okundu.

Hiç yorum yok: