5 Ocak 2012 Perşembe

Şebnem Kısaparmak ve aldatma teorisi


TV Kanal adı: Kanal 7

Program adı: Güzel Günler

Sunucu: Şebnem Kısaparmak

Konu: Aldatma..

Nişanlı iken kendisini aldattığını cep telefonu fotoğraflarından öğrenen 5 aylık evli kadın, hem Şebnem Hanımdan hem de uzman konuktan yardım istiyor. Bakın Şebnem Kısaparmak Hanım, yardım isteyen evli kadına neler söylüyor:

-"Aldatmanın tipi de önemli. Mesela bekarlığa veda partileri var... O tip bir aldatma mı?" 
-"Evliyken de yaptığı oluyor muydu? Şüpheleniyor musun? Didikliyor musun? Yiyor musun kendini?’’
-"Bak tatlım, ben sana bir şey diyeyim mi? 5 aylık evlisin. Bunu bir kafandan atmaya çalış. Çok yeni bir evliliğin var ve nişanlıyken yapmış eşin. Hocamızın da söylediği gibi fiziksel bir beraberlik… Senle bunu yaşayamayacağı için, bir takım ihtiyaçlarını karşılamak için. Böyle düşün. 
Eşim beni seviyor de. Her erkek bunu yapıyor. Yapmayan yok. Eşin seninle evliyken başka birisiyle olmamış. Nişanlıyken olmuş. Erkeklerin yaptığı doğal bir şey.. Onlar için bir ihtiyaç bu anlatabiliyor muyum?
 
Sen bunu duymuşsun ama eşine güven, inşallah bir evladınız olacak, çocuğunuz olacak, hayat çok güzel olacak."
 

Diyalog bu kadardır. Bir kadın, başka bir kadını teskin ederken kullandığı argüman budur. Yani nişanlıyken bir erkeğin, başka bir kadınla aldatması zaruri ihtiyaçtır. Zaten bunu bütün erkeklerin yaptığını, üzülmesine ve kaygılanmasına gerek olmadığını da vurguluyor. Bence tam bir kabullenişin dışavurumudur. Nasıl? Aldatmayı algıda ve geleneksel olarak doğru bir çizgiye oturtmaya çalışarak..

Peki şimdi kafama takılan soruları sıralamaya başlayayım…

Soru-1: Evliyken aldatması, nişanlıyken aldatmasından neden daha masumdur?

Soru-2: Madem aldatma gerekli bir zaruriyet olduğunu kabul ediyorsan; neden nişanlısıyla değil de başka bir kadınla aldatmasını daha doğru buluyorsun?

Soru-3: Kadınların yatılacak, evlenilecek diye kategorize edilmesi doğru mudur? Ki siz doğru kabul ediyorsunuz. O zaman yatılacak kadınlara ne öneriyorsunuz?

Soru-4: Acaba bu yaklaşıma kadınlar ne diyor?
Bu yazı daha önce counter kisi tarafından okundu.

Hiç yorum yok: