16 Şubat 2011 Çarşamba

Bucak Devlet Hastanesine Anjiyo Ünitesi Kazandıralım…



Önce konuya yüzeysel bilgilendirmeyle giriş yapalım. Günümüzde birçok insanın kalp sorunları ortaya çıkmaktadır. Bunun yanı sıra kalp krizi yaşı oldukça düştüğünden dolayı zaman içerisinde kalpteki rahatsızlıklar sıkça baş göstermektedir. Anjiyo ile bu sorunların önüne geçilme imkânı vardır. Kalp- damar sorunları yaşayan kişiye uygulanan ANJİYO ile damar tıkanıklığı teşhisinde kolaylık sağlanır.

Anjiyo nasıl yapılır?

Hastanın kasık atardamarından özel ve ince tellerle girilerek, bu damardan kalp damarlarına boyalı radyoaktif sıvı gönderilmesi esasına dayanır. Daha bu sıvının izlenmesi sırasında sık aralıklarla filminiz çekilir ve boyalı maddenin hangi damardan geçip, geçemediği veya zor geçtiği alanlar saptanır. Dolayısıyla alınan görüntüler, bize damar probleminin (daralma, genişleme, tıkanma gibi) ipuçlarını sunmaktadır.

Bucak Devlet Hastanemiz artık bölge hastanesi olduğunu Sayın Başbakan Erdoğan’ın ağzından duyulduysa ve seçimlere de 4 ay kaldıysa; fırsat bu fırsattır…

Lütfen bu konuya elinin altında bilgisayar olan herkes el atsın ve yorumlarla katkı yapsın…

İnanın! Oluşturacağımız bu kamuoyu baskısıyla Bucak Devlet Hastanesine ANJİYO Ünitesi kurulmasına ayak direyenler geri adım atacaklardır.

Şu ve bu siyasi görüşte olmamız önemli değildir. Bucak’lı olmamız yeterlidir… Yaşımız ne olursa olsun, bu üniteye Allah geçinden versin ama ihtiyacımız olacaktır. Çünkü acil durumlarda Antalya’ya yetişemeyebiliriz… Siyasilere vatandaşın gücünü gösterelim ve bu ANJİYO ünitesine Bucak Devlet Hastanemize kazandıralım…

Lütfen desteklerinizi esirgemeyin! Farkında değilsiniz ama unutmayın ki en büyük güç vatandaşın bizzat kendisidir.

Ömer Özdamar
Yazar ve iktisatçı
Bucak-Burdur
Bu yazı daha önce counter kisi tarafından okundu.

Hiç yorum yok: