18 Aralık 2015 Cuma

Derin PKK’nın handikapları


Dün gece (17 Aralık), IMC TV’de, HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’i dikkatlice izledim.. Mevcut durumun vahametini anlattı.. Buraya genel hatlarıyla hemfikiriz.. Hala şu noktayı açıklayamadığı ya da şu boşluğu bana kimse dolduramadığı.

Mart-2015’de Dolmabahçe mutabakatını bitiren Cumhurbaşkanı Erdoğan’dır..
Haziran-2015’de Türkiye vatandaşları bunu gördü ve AKP’yi seçimde yüzde 39’a indirdi yani cezalandırdı..

HDP yüzde 13 oy almış, yükselen bir trend yakalamışken, panik halinde ne yapacağını şaşıran bir AKP iktidarı varken, bakın imdadına ne yetişti?

Temmuz-2015’de uykudayken 2 polisin katledilmesi ve savaş piminin çekilmesidir..

Bam noktası burasıdır..

Derin PKK’nın neden mermi sıktığını ne Sırrı Bey, ne de bir başka HDP’li hala açıklayabilmiş değil..

Yine o tarihte ‘’silahların hemen susması’’ çağrısı yapan HDP Eş-başkanı Demirtaş için ‘’o da kim oluyor, o kendini ne zannediyor’’ mealinde yanıtı veren derin Kandil’i daha kimse izah edemedi..

İmralı’daki önderimiz esir olduğu için ‘’artık onun da bir hükmü kalmamıştır’’ diyen derin PKK’yı bana daha kimse açıklayamadı..

Sırrı Sürey Önder’in tabiriyle ‘’1 Kasım’da hormonlu 9-10 puan artışla’’ yüzde 49’u bulan AKP’nin tek başına iktidarını derin PKK yardım ve yataklık etti mi? Ettiyse hani bunu faturası..

Bunların yanıtı verilmedikçe bugünkü ‘’yok hendek kazılıyor, yok devlet kapatıyor, yok halk göç ediyor, yok tanklar mahalleye giriyor’’ söylemleri hep havada kalıyor..

HDP’lilerin siyaseten tek çıkmaz sokağı burasıdır. Silahlı kanada açıktan ne soru sorabiliyor ne de eleştiri getirebiliyor..

Çizilen resim böyle olunca batıda emekten yana, halktan yana, adaletten yana olanların, mevcut duruma tepkisizliğini HDP’nin anlaması gerekir..

Ömer ÖZDAMAR
Bucak-BURDUR






Bu yazı daha önce counter kisi tarafından okundu.

Hiç yorum yok: