25 Aralık 2015 Cuma

2016 yılı kutlaması..


Benim, senin, onun, kısaca hepimizin 2015 yılında saniyelerimiz, dakikalarımız, saatlerimiz, günlerimiz, haftalarımız ve aylarımız geçti, gitti..

Kimimize zordu, kimimize kolaydı,
Kimimize tatlıydı, kimimize acıydı,
Kimimize neşeliydi, kimimize hüzünlüydü..
Ama bitti 2015..

Ne desek, ne etsek, artık boş ve nafile..

Bazen şans güler, bazen ters gider fakat hep gidiyoruz, gitmek zorundayız..

Dur hele, biraz düşüneyim yok, biraz mola yok, biraz bekleme yok, hep durmaksızın gidiyoruz..

Verilen ya da lütfedilen yaşam süremizi dolduruyoruz..

Tüm dostlarımın, arkadaşlarımın, tabii ki ailemin ve akrabalarımın 2016 yılının sağlık içinde, huzur içinde, sevgi içinde geçmesini dilemekten başka elimden ne gelir ki..

Yaşamda yılların sayısından daha önemlisi sürenin ne kadar kaliteli, ne kadar faydalı, ne kadar inançları ve değerleri doğrultusunda yaşayabildiği bence önemli olsa gerek..

Belki 30 yıl, belki 40 yıl, belki 100 yıl yeryüzünde ikamet edeceksin ama nasıl ettiğin, ne yaptığın, ne ettiğin kendi vicdanına mutlaka sormalısın..

Yeryüzüne hakim olan sistem; maalesef  ‘’soru sorma ve nedenini araştırma emriyle; sadece söyleneni yap, sana biçilen role biat et, sabırlı ol, gerisine karışma, sistem çarkının içinde dönele dur, asla çomak sokma’’ diyor..   

İnsanlarda daha ne olduğunu, ne bittiğini bile anlamadan bir bakıyorlar ki yıllar, yılları kovalamış ve yaşam süresi sonlara yaklaşmış..

Yaşamın son anlarında arkaya dönüp baktığında onca zahmet, onca acı, onca çile, onca çaba, hep ne için sorusuna bulduğu yanıt:
‘’Sistemin emrettiği mal, mülk edinme ve terk edip gitme’’ oluyor..

Neyse 2016 yılı herkesin gönlüne ve anlayışına göre yaşansın, hepimizi afetlerden, felaketlerden, savaşlardan Allah korusun ve göstermesin dileklerimle yazımı tamamlayayım..

Ömer ÖZDAMAR (Yalnız Sol Muhalif)
Bucak-BURDUR



Bu yazı daha önce counter kisi tarafından okundu.

Hiç yorum yok: