30 Kasım 2015 Pazartesi

Burdur CHP İl Başkanlığı tüzük sınavında..



Tüzük gereği ilçe kongresine itiraz, il başkanlığına yapılıyor ve 5 gün için karar veriliyor, verilen karar kesin oluyor..

Tüzük gereği itirazı kongre delegesi yapıyor, itiraza müdahil olarak ilçe başkan adayı da yer alıyor..

İtiraz dilekçemiz 25 Kasım 2015 günü saat 15.20’de faksla CHP Burdur İl Başkanlığına gönderiliyor. 3 sayfa halinde faks alıntısı mevcuttur.

İtiraz hususlarından birisi CHP parti tüzüğü 3.bölüm 29.maddesi gereğince 1. Ve 2. Derece kan bağına yakın üyeler il delegeliliği listesinde bulunamaz kuralıdır.  Oysa kongrede oylanan delege listesinde Aziz Yıldız, Dursun Yıldız ve Ayşen Yıldız isimleri bulunmaktadır.
Diğer bir husus ise Yönetim Kurulu asıl ve yedek Listesinde baba-kız ve 2 kardeş bulunmaktadır. En önemlisi şahsi araştırmamda CHP üyeliği bulunamayan Durmuş Ali Kahraman ve Mesut Çınar isimleri olmasıdır..

İlçe seçim kuruluna yaptığımız itirazda özetle şu karşılık veriliyor: ‘’Haklısınız ama bizim alanımıza girmiyor. Parti içi mesele olup itirazınızı il başkanlığını yapın’’ deniyor..

Biz de tüzük gereği süresi içinde itirazımızı yaptık.

Bakalım, CHP tüzüğü hakikaten uygulanacak mı, yoksa 3 yıldır olduğu gibi idare mi edilecek?



Velhasıl büyük gün geldi, çattı..

Tüzük gereği karar verilecek mi yoksa tüzük bir kez daha çiğnenecek mi?


Son bir not: Olası kongre yenilemede asla aday değilim, olamam da.. Benim derdimi hala anlamayanlara bir kez daha söylüyorum: Dışına çıkılan kural, kaide ve yönetmenlik yoluna tekrar girilmesidir.. 



Bu yazı daha önce counter kisi tarafından okundu.

Hiç yorum yok: