22 Ekim 2015 Perşembe

Yanlıştan dönme erdemliktir..


Bucaklı sporseverlerin geçen yıldan beri ilgiyle izlediği yeni bir oluşum vardır..

Adı ise ‘’Bucak Gençlik Spor Kulübü’’ olup gençleri ve çocukları spora yönlendirme amacını taşımaktadır..

Tamamen amatör ruhla hareket eden ve bir avuç gönüllüden oluşan bu spor derneği geçen yıl Burdur 2.Küme Amatör Ligi’ni şampiyon bitirdi ve bu yıl Burdur 1.Amatör Ligi’nde oynamaya hak kazandı..

Sıkı durun şimdi?

Şampiyonluğu elde ederken kendi saha avantajını hiç kullanmadı.. İçerideki tüm maçlarını Burdur’da oynadı ve öyle kazandı..

2015-2016 futbol sezonunda ise şampiyon takım ‘’Bucak Gençlik Spor’’ haklı olarak Bucaklı seyircilerin karşısına çıkmayı istiyordu.. Kendi saha avantajını kullanmak ve biraz olsun maddi külfetten kurtulmayı hedefliyordu..

Neden?

Ve kulüp nasıl yaşatılıyor?

Bucaklı vatandaşlarımızın ‘’çam sakızı çoban armağanı’’ misali maddi katkılarıyla kulübün yaşatılması uğraşılmaktadır..
İşin özü Bucak Gençlik Spor’un sponsoru ya da destekleyen kurum/kuruluşu yoktur.. Tamamen başkanın ve yöneticilerin özverili katkı ve çabalarıyla faaliyetlerini sürdürmektedir..

Ne gibi harcamalar?

Ulaşım ve taşıma harcaması var, yemek harcaması var, forma ve spor malzemesi harcaması var, kısaca var oğlu var..


Lafı uzatmadan saadete gelelim..

Bucak İlçe Stadyumu kime ait?

Bucak Belediyesine..

Bucak İlçe Stadyumu’nda başka bir Bucaklı kulüp maç yapabilir mi?

Yapamaz..

Neden?

Yapamaz kardeşim, uzatma artık..

Allah-Allah! Nedenmiş o?

Şimdi Bucak Gençlik Spor Kulübü, Burdur 1.Amatör Ligi İç Saha Maçlarını Bucak ilçe stadyumunda oynayamaz mı?

Oynayamaz..

Niye?

Canım öyle istiyor, keyfimin kahyası mısın?.. Olmaz dediysek olmaz işte..

Hani biraz ironi yaptım, sosyal medya Facebook’tan, Bucak Gençlik Spor Kulübü’nün resmi paylaşımı olan aşağıdaki metni okuyunca içimden böyle ilham geldi..

Metnin aynısı!

Futbol takımımız 1. Amatör ve Genç takım müsabakalarını Bucak ilçe Stadyumunda oynanması beklenirken ilginç bir şekilde Burdur merkez de oynanmasına karar verildi. Belediye Başkanımız sayın Süleyman Mutlu'nun ve Bucak Belediyesi Oğuzhanspor yönetiminin bu kararına saygı duyuyoruz. Keşke bunu en baştan belirtselerdi maç haftası bu biraz bizleri şaşırttı. Kulübümüz Bucak ilçesinde faaliyet gösteriyor oyuncuları alt yapıları ve diğer braşlardaki ( voleybol-tenis-basketbol-badmington-atletizm-satranç- güreş) sporcularımız ilçemizin sporcuları. Bucaklı gençlerin spor faliyetinde bulunduğu ve ne kadar çok çocuğa spor yaptırabiliriz , sağlıklı nesiller yetiştirme ilkesiyle yaptığımız çalışmalarda bu gibi kararlar bizleri üzmektedir. Elbetteki müsabakalar için Burdur'a ve diğer ilçelere gidebiliriz, ama ilçemizin diğer kulüpleri gibi yerel yönetimlerden maddi destek alamamamız maçlarımızı dışarıda oynamak zorunda olmamızdan dolayı yol - yemek gibi temel ihtiyaçlarımızın sıkıntısını yaşatmaktadır. Bucak halkımıza kendimizi izletemeyecek olmamızdan dolayı da özür diliyoruz. Takımız kendilerinin devamlı iç saha avantajını kullanabileceği bir saha belirlemek istiyor Burdur merkez de saha yetersizliğinden dolayı Gölhisar , Yeşilova ve Tefenni ilçelerindeki sahaları kullanmak için bu hafta görüşmeler yapılacak. Uygun görülen bir ilçe stadında oynamayı planlamaktayız. Herşeye rağmen spor sevdasının mesafe dinlemediği bilinçiyle; gönüllülük ilkesiyle amatör bir ruhla hiç bir kurum ve kuruluşa art niyeti olmadan devam edeceğiz. Saygılarımızla..
    
        
Alınmış bu kararın yanlış olduğu apaydınlık ortadır ve açıktır..

Yanlış karardan dönme erdemliktir..

Umarım ve dilerim, en kısa zamanda akıl ve mantık hakim olur; karar düzeltilir..

Bucaklı bir spor derneğinin; Bucak ilçe stadyumunda maç yapması anasının ak sütü kadar hakkıdır ve bu hakkında hemen teslim edilmesi şarttır..

Eğer yapılmazsa ne mi olur?

Tarihe not düşülür ve resmen ayrımcılık şarkısı çalar..

Gelecek nesillere nur topu gibi bir spor sorununu devrederseniz..

Durup dururken toplumu Oğuzhanspor ve Bucak Gençlik Spor diye bölersiniz..

Bilgi ve tecrübe ışığında uyarımı bu yazıyla yapıyorum, gerisi karar verici yetkililerin üzerindedir..

Saygı ve sevgilerimle..

Yazar Ömer ÖZDAMAR


Bu yazı daha önce counter kisi tarafından okundu.

Hiç yorum yok: