2 Nisan 2015 Perşembe

Ön seçimden tortular ya da geriye kalanlar..

Ocak ayı sonunda CHP Parti Meclisi, milletvekili adaylarını belirlemek için Burdur ili dahil 45 ilde hakim kontrolünde üye bazlı ön seçim kararı aldı..

Merkez İlçe'yle birlikte 11 ilçede seçimler Yüksek Seçim Kurulu'nun belirlediği hakim huzurunda gerçekleşti. Partiye kayıtlı toplam 4 bin 290 üyenin 3 bin 402'si oy kullandı. Kullanılan oyların 3 bin 331 oy geçerli sayılırken, 71'i ise geçersiz sayıldı.

İşte oy dağılım tablosu:



Gelelim esas konumuza.. Kim, neden, nasıl kazandı ya da kaybetti?

Nereden başlanır, elbette zafer kazanan birinciden..

Sayın Mehmet Göker, kullanılan oyların neredeyse 2/3’nü alarak uzak ara şampiyon olmuştur.

Peki, hangi etmenler, hangi faktörler, hangi şartlar, Doktor Sayın Mehmet Göker’i birinciliğe taşımıştır?

Diğer bazı illerin ön seçiminde de görülmüştür ki doktor aday adayları bir adım önde oldular..

Neden?

İşleri gereği CHP’li üyelerle bir şekilde karşılaştılar.. Bu özel ve çok büyük avantajdır.

Merkez’de bu kadar çok üyenin tercih etmesi sadece bu durumla açıklanabilir mi?

Bence hayır.. Bana göre 2014 yerel seçimlerinde belediye başkanlığı ön seçiminde mağdur olduğu izlenimi doğdu.. İşte o dönemin il yönetimi taraf olduğu ve Sayın Mehmet Göker’in seçimi hak ettiği halde, o yüzden kaybettiği algısı zihinlere yerleşti.. Sonuç olarak Burdur merkezde neredeyse her 2 üyenin 1’inden oy almaya başardı..

Memur olmasına rağmen her seçim dönemi adaylığını cesurca açıkladı, bu yüzden çoğu kez sürgün tayin yedi ama hiç yılmadı.. Tekrar aday oldu, tekrar aday oldu.. CHP’li üyelerin beynine artık Mehmet Göker ismi nakış gibi işlendi..

Yapılacak ve konuşulacak bir şey yoktur.. Haklı ve güçlü bir zafer elde etmiştir.

Peki, gelelim kaybedene..

Sayın Süleyman Erman, uzun yıllar CHP örgütünde çalışmış, emek vermiş, 2 dönem il başkanlığı sonrası üyelerinin karşısına milletvekili aday adayı olarak çıkmıştır. Kendi cenahından kazanacağına emindir ve en ufacık kuşku taşımamaktadır..

Ancak ne kadar seveni ya da taraftarı varsa, en az o kadar da kızanı ya da karşıtı vardır.. Nedense 4.5 yıl süresince hep böyle bir siyasi taktik izlemiştir. Herkesi kucaklama cihetine hiç gitmemiştir. İl başkanlığı süresince izlediği bu tutum; taraftarlarını daha sıklaştırmış ve daha birbirine yakınlaştırmış ancak aynı oranda karşıtlarını daha da keskinleştirmiştir, daha da öfkelendirmiştir..

Haliyle ön seçime bu realite yansımıştır. Yaratılan karşıtlıktan dolayı üyelerin bir çoğu Süleyman Beyin rakibine oy vermiştir..

Bu işten nasibini ya da kendilerine düşen paylarını; İl Yönetiminde olan aday adayı Sayın Turan İş ve aynı dönem ilçe başkanı olan Sayın Okan Kurd fazlasıyla almışlardır..

Sayın Kadir Koç ise tanıtımda yaptığı etkili ve heyecanlı konuşması, yukarıya oynayan aday adaylarının izlediği siyasi taktik, kendisini ikinciliğe taşımıştır..

Sayın Okan Kurd, belki 11 aday içinde en çok çalışanlardan biridir. Yeşilova örgütü tam destekle arkasındadır. Diğer aday adaylarının izlediği siyasi taktik gereği kendisine ancak üçüncülükte yer bulmuştur.

Burdur ön seçim konusunu son kez kaleme aldım, artık tüm CHP’li üyelerin 7 Haziran gününe hazırlanması gerekir.. Sonuçta müstakil, bağımsız CHP’li yazarım, ne gördüysem, ne yaşadıysam, sansürsüz çırılçıplak yazarım.. Aslında CHP için büyük katkı yapıyorum. Çünkü yanlışların halının altına süpürülmesine izin vermiyorum..


Bu yazı daha önce counter kisi tarafından okundu.

Hiç yorum yok: