18 Mart 2015 Çarşamba

8 Haziran sabahı AKP gider mi, kalır mı?


Bakın önce eldeki davranış ve konuşma verilerini yansıtayım, ‘gider mi, kalır mı?’ ondan sonra yorumlayayım..

AKP kurmayları son 1 aydır panik içindeler..

Başbakan Davutoğlu, kaç defa siyaseten açığa düştü..

Örnekler mi?

Yanına ekonomi kurmaylarını topladı ve ‘’şeffaflık tasarısı’’ açıkladı.. İşte herkes mal beyanında bulunacak, siyaset rant devşirme alanı olmaktan çıkarılacak..
Güzel bir proje..
Ne oldu?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, müdahil oldu ve seçim sonrasına ertelendi..

Başbakan Davutoğlu, Ankara İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada; 4 bakanın yüce divana sevkini düşünürken Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘hayır, olmaz’ dedi ve olmadı..

MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı 8 Haziran sonrası kurulacak olası AKP hükümetinin dışişleri bakanı olarak planlayan Davutoğlu, yine açığa düştü ve 1 ay sonra Hakan Fidan istifasını ve adaylığını geri çekti, MİT’e döndü..
Çünkü Cumhurbaşkanı Erdoğan, istemedi..

En son bombayı Cumhurbaşkanı Erdoğan, patlattı.. Balıkesir’de halka hitabında ‘’Kürt sorunu, morunu yoktur’’ dedi, çözüm sürecini yürüten Başbakan Davutoğlu ve ekibini açığa düşürdü..

Bakın, AKP’nin üst aklı 3 kişiye bağlıydı.. Kimdi bu siyasiler? Bülent Arınç, Abdullah Gül ve Tayyip Erdoğan..

Ne oldu şimdi?

Bülent Arınç kenara itildi, Abdullah Gül uzaklaştırıldı ve sadece Tayyip Erdoğan kaldı..

Bu durum AKP içi siyasi mücadele ve rekabete yüzde 99 yansımıştır. Parçalı yapı haline gelmiştir ve bir şekilde devam etmektedir.. Esas gürültü-patırdı 7 Nisan sonrası kopacaktır. Milletvekili aday listeleri YSK’ya teslim edilsin ve isimler açıklansın; offf, ortalık nasıl toz-duman olacak, işte o vakit göreceksiniz..

Siz bakmayın, anket şirketlerinin açıklamasına.. Zaten sadece 2 şirket açıklıyor. Onlarda işte zoraki yüzde 47 falan diyorlar.. Yüzde 40 ve civarı gösteren anket şirketi asla kabul görmüyor, gerekirse o şirketin üzerine maliyeciler gönderiliyor.. Örnek mi? Gezici anket şirketine yapılan mali polis baskını..

Cemaat zaten 1,5 yıldır AKP ile savaş halinde.. Tüm yazılı ve görsel medyası sabahtan akşama kadar AKP aleyhinde ne kadar bilgi varsa pompalıyor..

Dış etkenlerin saldırısı ve baskısına ilaveten Merkez bankası-Cumhurbaşkanlığı kavgasının da eklenmesiyle Dolar-TL 2.60 civarındadır..

Peki, bu kadar veriden sonra seçimlere takriben 80 gün kala durum nedir?

8 Haziran sabahı AKP gider mi, kalır mı?

Valla ‘kesin gider’ diyemem ama zayıflayacağı mutlaktır.. Siz bakmayın 400 milletvekili istemeyi falan, gerçek şudur ki 276’yı bile kıl payı bulabilir..

Oy oranları ne olur?

Valla artı-eksi 2 yanılma payıyla tahminim şöyledir:
AKP Yüzde 40,
CHP Yüzde 28,
MHP Yüzde 16,
HDP Yüzde 11,
Diğerleri Yüzde 5..

Çıkaracağı milletvekili sayısı:
AKP 270-290 arası,
CHP 140-160 arası,
MHP 80-100 arası,
HDP 50-70 arası..

Bakalım, 8 Haziran sabahı bu tahmin ve öngörüm yatacak mı, tutacak mı?




Bu yazı daha önce counter kisi tarafından okundu.

Hiç yorum yok: