16 Mart 2014 Pazar

Mecburi tercih AK Parti


2009 yılı ‘Yerel Seçimleri’nde yüzde 38 alan AK Parti, 30 Mart 2014 günü yüzde 40 ve üzeri alırsa; tek suçlu ana muhalefet partisidir..

Neden?

Ülkenin temel sorunlarına bakışı asla net değildir.

Mesela ‘Kürt Meselesi’ ya da PKK işi nasıl çözülecek?

Var mı bir bilen?

Halen AK Parti’nin topluma sunduğu ve yürüttüğü ‘Kürt Açılımı’ konseptine CHP’nin tavrı nedir?

Destek veriyor mu, yoksa başka bir çözüm konsepti var mı?

CHP’nin bu konuda bütüncül bir politika üretemediği apaçık ortadır. Ufacık çıkışlara ya da farklı söylemlere karşı ulusalcı, milliyetçi kanatların şiddetli muhalefeti hafızalardan silinmemiştir.

Halkın, ana muhalefet partisine sorusu şudur: ‘CHP iktidar olursa; halen ateş-kes sürecinde ve görüşmelerde ne yapacaktır?’ Yanıt maalesef ya yoktur ya da muallaktır..

Diğer muhalefet partisi MHP’nin ‘Kürt sorunu yoktur, PKK terör sorunu vardır’ şeklinde bir yanıtı vardır. Bu seçimde yükselen yıldız MHP olacaktır, çünkü kesin bir söylemiyle halkın önüne çıkmaktadır. Halk MHP’ye oyunu verirken biliyor ki, tek bir terörist kalmayıncaya kadar mücadele sürecektir. Buna inanan ya da doğru bulan bir vatandaş tercihini MHP üzerinde kullanacaktır. Yok, doğru bulmayan bir vatandaş ise AK Parti yönünde tercihini kullanacaktır. Bu denklemde CHP, 3.tercih olarak maalesef çıkamıyor ya da yoktur.

CHP’nin açmazı ‘’hem milliyetçilerden, hem devletçilerden, hem ulusalcılardan, hem muhafazakarlardan, hem liberallerden, hem de cemaatten oy almayı hedefleyen’’ bir seçim taktiğinde yatmaktadır.

Böyle bir karma anlayışla halkın karşısına çıkan ana muhalefet partisi elbette ‘inandırıcılık’ sorunu yaşar.

Ekonomiye hiç girmiyorum. ‘Faiz ne olacak, döviz nasıl bulunacak’ gibi mikro ve makro ekonomi yönetimi hiç anlatılmaz. Ana muhalefet partisinin iktidar olması halinde ‘hükümeti kimlerle kuracak, gölge kabinesi hazır mı?’ sorularının yanıtı halka hiç verilmemiştir.

12 Haziran 2011 ‘Genel Seçimleri’ sonrası ‘yemin krizini’ hiç anımsatmak istemezdim. TBMM’de yemin etmeyeceğiz diyen ana muhalefet partisinin lideri, AK Parti liderinin tabiriyle ‘tükürdüğünü yalayarak ve kuzu kuzu TBMM’ne gidip’ yemin ettikleri halkın hafızasında kazınmıştır.

‘17 Aralık’ sonrası gerçekten sivil darbe sayılabilecek kriterlerden ‘AK Parti iktidarı tarafından yargı askıya alınmış, AK Parti’li bazı bakanlar hakkında yolsuzluk-rüşvet iddiaları ayyuka çıkmış, AK Parti’li 4 bakan hakkında fezlekeler TBMM’ne gelmiş’ ancak 14 gün sonra yapılacak seçimlerde AK Parti’nin hala yüzde 40 ve üzeri oy alacağını duyuyoruz, okuyoruz..

Nedeni?

Değerleri ve ilkeleri zehirlenmiş olan halkın tercihi suçlu değildir. Halkı ‘40 katır mı, kırk satır mı’  sendromuna sokan ana muhalefet partisidir.

Sokaktaki bir adam şunu ifade ediyor: ‘AK Parti’ye kızıyorum, sakat-sukat işlere bulaşmışlar ama mecburum AK Parti’ye oy vermeye..’

Neden?

AK Parti sonrası bize aydınlık bir gelecek görünmüyor, tam aksine kaos görünüyor. Borcum var, harcım var, ben böyle bir riski göze alamam arkadaş..

Başka bir adam ise ‘yolsuzluk ve rüşvet soruşturmaları tamam da, başbakan ile adalet bakanı arasında konuşmayı kim ve nasıl dinler? Ve bunu ana muhalefet partisi nasıl kullanır? Devletimizin güvenlik sorunu siyasete alet edilir mi hiç? Böyle yapmakla ‘yolsuzluk ve rüşvet soruşturmaları’ perdelenmiştir.

Ergenekon ve Balyoz gibi meşhur davalarda aynı taktik izlenmedi mi? Tüm konuşmalar, tüm kanıtlar kamuoyuna servis edilmedi mi? Mahkeme başlamadan tüm şüphelerin peşinen suçlu oldukları ilan edilmedi mi? Son 5 yıldır CHP, tüm enerjisini bu konuya harcamadı mı? Ergenekon şüphelilerden bazılarını milletvekili adayı yapmadı mı? , ‘TSK’nın askeri vesayeti çökertiliyor’ söylemiyle teğmenler, sivil memurlar bile aynı çuvala atılmadı mı? Tüm bunları yaratan, kamuoyu oluşturan, belli bir odak, CHP tarafından işaret edilmedi mi? Ehee şimdi aynı odakla yan yana durmak, hangi ilkeye, hangi duruşa sığar? CHP Milletvekilleri İlhan Cihaner, Mustafa Balbay, bu ittifak iddiasına ve düştükleri büyük paradoksa ne derler?

Bakın, bana göre AK Parti, yüzde 40 ve üzeri oy alırsa CHP Genel Merkezi odacıları bile dahil hemen boşaltılmalıdır, aksi takdirde işgalci duruma düşerler..




Bu yazı daha önce counter kisi tarafından okundu.

Hiç yorum yok: