24 Mart 2014 Pazartesi

AKP tiryakilik yapmış..


Övünmek için söylemiyorum ama uzun yıllara dayanan sigara tiryakiliğim vardır..

Sigaranın bin türlü zararını çok kez okudum, duydum ve gördüm..

Ama bir türlü sigarayı bırakma gücünü kendimde bulamadım.. Özgür iradem bir türlü zararlı olan sigara tiryakiliğini yenemedi..


Abi, AKP tiryakiliği de sanki böyle bir şey..

AKP’nin 12 yıllık iktidarı boyunca ne kadar yanlışı varsa tüm muhalefet partileri; bazen mitingle, bazen grup konuşmalarıyla, bazen röportajlarıyla halka anlattılar..

2002 yılında, yüzde 34 oy oranıyla ile AKP tiryakisi olan Türkiye seçmenleri, 2004, 2007, 2009 ve 2011 yerel ve genel seçimlerinde AKP tiryakiliği artarak devam etti..

’17 Aralık’ soruşturması içinde ayyuka çıkan rüşvet, yolsuzluk, suiistimal gibi iddia ve ithamlar karşısında AKP tiryakisi seçmenler ne yapacaklar?

AKP’nin de yanlışı, hatası varmış deyip bir kısım AKP’li seçmenlerin, tiryakilikten yani oy vermekten vazgeçerler mi acaba?

Vahşi ve sert tiryakiler grubuna giren yüzde 25’in AKP’ye oy vermekten asla vazgeçmeyeceği kesindir..

Hafif ve yumuşak tiryaki olan yüzde 25’lik grubun ne kadarı vazgeçecek, ne kadarı devam edecek?

Kilit soru budur!

İlk yüzde 25’lik dilimi anladık. Ne olursa olsun, bu dilime ait AKP’li seçmen oy vermeye devam edecektir.

AKP tiryakiliğine darbe vuracak olan ikinci yüzde 25’lik dilimin tavrı ne yönde duracaktır? Eğer bu grup toptan vazgeçerse; AKP yandı, kül oldu diyebiliriz..

Yok, yarısı vazgeçer, yarısı devam ederse; AKP tiryakiliği bir dönem daha devam edecektir ancak bu durum sürekli olmayacaktır. Eninde sonunda bu grubun kalanı da terk edecektir.

Yakın siyasi tarihimizde ANAP, DYP, DSP gibi siyasi partilerin nasıl sıfırlandığını, nasıl dibe boyladıklarını çoğumuz biliyoruz..

Yok, tiryakilik sürecine hiç uymayan tarzda gerçekleşme olursa; yani yüzde 50 oranında oy verme sürerse; bu kez Türkiye demokrasisi yandı, kül oldu diyebiliriz.. 2023 yılına kadar AKP yönetimi hayaldi, gerçek oldu tanısını rahatlıkla koyabiliriz..



Bu yazı daha önce counter kisi tarafından okundu.

Hiç yorum yok: