31 Ocak 2014 Cuma

Bucak siyasetinde son durum..


Seçimlere 59 gün kala adaylar hemen hemen ortaya çıktı..

AK Parti Belediye Başkan Adayı Süleyman Mutlu,
MHP Belediye Başkan Adayı Ramazan Kesici,
DP Belediye Başkan Adayı Arsal Sarı,
Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Hasan Mersin,
BBP Belediye Başkan Adayı Abdurahman Sarı..

Öncelikle tüm adaylara başarılar dilerim. Burada yazacaklarım sadece benim özel düşünce ve yorumlarımdır..

Adaylar belli oldu artık..

Uzun süren bekleyiş sonrası Ramazan Ayaz mı yoksa Süleyman Mutlu mu soruları karşılığını buldu ve AK Parti adayı kesinleşti.

Örgüte emek verenlerin ödülü olarak; AK Parti’de 4 yıl ilçe başkanlığı yapan Süleyman Mutlu aday oldu. Elbette AK Parti adına 5 yıl Belediye Başkanlığı yapan Ramazan Ayaz için çok trajik bir son oldu. Keşke aday olarak ortaya çıkmasaydı derim ancak siyaset böyledir işte.. Milletvekili Hasan Hami Yıldırım’ın istifası, Milletvekili Bayram Özçelik’in diğer aday yanında durması şansızlıktır ve beklenmedik gelişmelerdir..

Ramazan Ayaz’ın nasıl bir tepki vereceği; hem başkan adayı Mutlu, hem AK Parti, hem de Bucak’ta seçimlerin kaderini etkileyecek kadar hayati bir önem arz etmektedir. Bakalım ne olacak, ne bitecek..

MHP Adayı Ramazan Kesici, yaklaşık 1.5 aydır sahada çalışıyor, aktif propaganda yapıyor, bir hayli mesafe alıyor, var olan MHP oylarının üstüne şahsi sempati oylarını eklemek istiyor.. Özellikle son 4 yıldır gezmediği düğün, gitmediği taziye evi kalmamıştır. Acısıyla, tatlısıyla tüm Bucaklılarla beraber olmaya çalışmıştır. Doğaldır ki, şimdide bunun karşılığını oy olarak almayı hedefliyor.

Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Hasan Mersin, çalışmalarına erken başlayandır. ‘’İşler gitmesin tersine-Oylar Hasan Mersin’e’’ sloganı bile şu an en çok konuşulandır.. Aslında bu bile başarıdır ve her zamankinden daha yüksek oy alacağı aşikardır.

Evet, bence en büyük sürprizi Arsal Sarı yapmıştır. 30 Ocak 2014 günü sosyal medya mecrası olan Facebook üzerinden resmen belediye başkan adaylığını açıklamıştır ve siyasi dengeleri bir kez daha kökünden değiştirmiştir. ‘MHP’nin 2011 yılından kalma oy borcu vardır’ ifadesi gösteriyor ki oy isteyeceği ilk taban belli olmuştur.
Arsal Sarı destekçilerine ilaveten AK Parti küskünlerinden, MHP oylarından, CHP tabanından, hatta cemaatten (Hizmet Hareketi) oy ithal etmeye çalışacaktır. Bıçak sırtı siyaset, Arsal Sarı için sırada beklemektedir.
Arsal Sarı için ‘To be or not to be’’ denen meşhur İngilizce deyimi karşılık bulmaktadır. Türkçesi ise olmak ya da olmamak dense de bence ya kazanacak ya da silinecektir..

Bucak merkez için ortada yaklaşık 20-25 bin oy vardır. Hadi oy kullanan seçmen ve geçerli oy 22 bin olsun diyelim..

Eğer ana oylar 3’e bölünürse; 7-8 bin oy alan kazanabilir. Çok muhtemeldir ki, Arsal Sarı, Ramazan Kesici, Süleyman Mutlu yarışacaklardır. Herkes 30 Mart 2014 akşamı ipi göğüslemek için büyük bir mücadele vereceklerdir.

Son bir not: 12 Haziran 2011 seçimlerinde Bucak Merkez AK Parti oylarının 16 bin olduğunu, ancak o köprünün altından çok sular aktığını anımsatmak isterim..

Şimdiden Bucak için, adaylar için seçimler hayırlı, uğurlu olsun..



Bu yazı daha önce counter kisi tarafından okundu.

Hiç yorum yok: