25 Ekim 2013 Cuma

Bucak ilçesinde siyasetin ateşi ve tansiyonu yükseldi..


Yerel seçimlere 5 ay kala artık saflar, aday adayları usul-usul netleşmeye başladı..

Eğer bugün için bazı haberleri almasaydım, ‘gelmiş geçmiş en renksiz, en sessiz, en heyecansız yerel seçimi olacak’ tahmini yazıyordum ki haberler arka arkaya akmaya başladı..

Önce bombayı AK Parti’den patlattılar.. Bucak AK Parti İlçe Başkanı Sayın Süleyman Mutlu istifasını verdi ve Belediye Başkanlığına aday adayı olduğunu resmen ilan etti..

Sonra bir bombayı da Bucak MHP İlçe Başkanı patlattı.. Halen imam olarak görev yapan Sayın Ramazan Kesici’nin MHP Belediye Başkan aday adayı olduğunu bildirdi..

‘Oh be’ dedim içimden.. Şöyle biraz siyasi arena kızışsın, değil mi? Vatandaş konuşsun, yorum yapsın, tahminde bulunsun, yani seçim atmosferi yaşansın..

Hali hazırda AK Parti’den belediye başkanlığı aday adaylığı için Sayın Musa Dağlı ve Sayın Adem Erk başvurusu mevcuttur.  

Son müracaat tarihi 31 Ekim 2013 olduğuna göre önümüzdeki 6 gün içinde AK Parti’den belediye başkanı aday adaylığı için başka başvuruların olacağını öngörüyorum.. Kimler derseniz; onu bilemem ama en az 2 adayın daha çıkacağını söyleyebilirim..

Kritik soru şudur: Temayül, anket, ilin milletvekillerinin tavsiyesi alındıktan sonra AK Parti Genel Merkezi, kimi aday gösterecektir?

Gelelim AK Parti dışındaki partilere..

MHP’nin adayı artık belli olmuştur.. Her ne kadar aday adayı olsa bile Ramazan Kesici’nin adaylığı neredeyse garantidir.

Demokrat Parti’den aday çıksa-çıksa Sayın Arsal Sarı çıkar.. Çıkarsa tabi.. Halen Arsal Beyin siyasi yol haritası netleşmemiştir, belki aday bile olmaz..

CHP ise sessizce beklemededir.. Muhtemelen son dakikaya kadar da bekleyecektir. .

Daha bana çok yazı yazacak malzemeler gelecektir.. Hele adaylar kesinleşsin; işte o vakit tahminlerimi, düşüncelerimi daha rahat yazabilirim..


Bu yazı daha önce counter kisi tarafından okundu.

Hiç yorum yok: