21 Eylül 2013 Cumartesi

Burdur CHP Başardı..




Nihayet mutlu sona ulaştık. Demokrasinin nimetlerinden olan kendi adayını kendi belirleme özgürlüğünü ve tercihini kullandık.

Malumunuz Burdur CHP Belediye Başkanlığı için 6 aday adayı vardı. Burdur’da yaşayan CHP’li üyelere sandık kondu ve bu 6 adaydan birini seçmesi istendi.

Tam bir heyecan ve şenlik havasında yaklaşık 1.200 üye 5 ayrı sandıkta oy kullandı ve Burdur CHP Belediye Başkan adayını belirledi.

Bu önseçim yarışını, Burdur CHP Belediye Başkan Adayı Eczacı Ali Orkun; oy kullanan CHP’li üyelerin teveccühünü ve en fazla oyunu toplayarak kazandı.

Öncelikle 30 Mart 2014 tarihinde 2 dönemdir kaybedilen Burdur Belediye Başkanlığı’nın tekrar kazanılacağına olan inancımı ifade etmek isterim..

‘’Sezar’ın hakkını Sezar’a teslim etmek’’ temel prensibimdir. Yıllardır dillendirdiğimiz aday belirlemede halka sorulması yani önseçim yapılması talebimiz nihayet gerçek oldu. Örgüt lideri olarak CHP Burdur İl Başkanı Sayın Süleyman Erman, bu iradeyi ortaya koydu, ısrar etti ve başardı. Kendisini tebrik ediyorum ve kutluyorum.
Hele seçim sonra CHP Genel Merkezi temsilcileri önünde yaptığı konuşmada; ‘’Örgüt olarak sandıktan çıkan belediye Başkan adayımızın tam olarak arkasındayız ve destekliyoruz’’ demesi takdire şayandır. Çünkü artık Ankara’dan aday belirlemeye müdahale edilme olasılığı neredeyse sıfırı inmiştir.


CHP Yeşilova İlçe Başkanı’mızla yaptığım kısa görüşmede; ‘’aynı şekilde Yeşilova ilçesinde de sandık konacağını ve belediye başkan adayının belirleneceğini’’ öğrendim ve çok sevindim.. Sandık demokrasinin hele CHP gibi demokrasiyi özümsemiş parti için önseçim; ‘ekmek-su’ kadar gereklidir ve yaygınlaşmalıdır.

Ömer ÖZDAMAR
Bucak-BURDUR


Bu yazı daha önce counter kisi tarafından okundu.

Hiç yorum yok: