31 Temmuz 2013 Çarşamba

Elif Çakır, türbanlı kadın, taciz ve komplo teorim..


Kanal-24 Televizyonu ve Star Gazetesi yazarlarından Sayın Elif Çakır, şok edici bir habere imza atmıştı.

Neydi o haber?

Hani AK Parti’li İstanbul ilçe belediye başkanının gelini ve 6 aylık yavrusuyla Adalar’dan Kabataş iskelesine geliyor, Eşini beklemek üzere iskelenin karşısına geçiyor, tam o anda ne olduysa oluyor.. İşte 50-50 kişilik kalabalık grup kadını darp ediyor, taciz ediyor, bebek yerlerde sürünüyor, velhasıl her türlü iğrençlik ve insanlık dışı muameleye maruz kalıyor..

Tarih ne zaman?

1 Haziran 2013,

Kime beyan ediyor bu bilgiyi?

Sayın Elif Çakır Hanıma,

Kimler bu tarifsiz olayı gerçekleştiriyor?

Gezi Parkı eylemcileri..

Bu haberi Elif Çakır, önce sosyal medya üzerinden sonra televizyon ve gazete aracılığıyla yayıyor..

Hatta ben ilk TV-8’de yayınlanan, Gökmen Karadağ’ın sunduğu, Elif Çakır’ın da katıldığı ‘8.GÜN’ programında duydum ve elbette şok oldum..

Star Gazetesi’nde, 12 Haziran 2013 Perşembe günü, yayınlanan tacize uğrayan kadınla röportaj ve yazının linki aşağıdadır..

O haberde geçen bazı ayrıntılar gözümden kaçmadı.

Neydi o ifadeler?

Olay yargıya intikal etti. Valiliğin, emniyetin elinde mobese kayıtları mevcut..

Derken İstanbul Valisi yaptığı açıklamada ‘böyle bir görüntü olmadığını’ söyledi.

En son okuduğum haber ise şöyledir:

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, 17 Haziran 2013 tarihinde İçişleri Bakanlığı ve İstanbul Valiliği’ne yaptığı Bilgi Edinme başvurusuna şu yanıtın verildiğini bildirdi:

“Sn. Umut ORAN bilgi edinme başvurunuz ile ilgili olarak yapılan çalışmada; Konu hakkında Karaköy Polis Merkezi Amirliğimiz kayıtlarında yapılan araştırmada; bahse konuyla alakalı tarafımıza herhangi bir müracaatın bulunmadığı, konunun doğrudan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına intikal ettiği, soruşturma numarasının 2013/81797 olduğu, tarafımızca herhangi bir tahkikatın yürütülmediğinin bilinmesi hususunu bilgilerinize sunarız.”

Umut Oran’ın yanıtsız bırakılan soruları ise şöyle:

-  1 Haziran 2013 tarihinde İstanbul Kabataş İskelesi’nde bulunan MOBESE Kameraları gün boyunca kayıt almış mıdır?

- Bu kamera kayıtlarında 25 yaşındaki başörtülü bir vatandaşımıza, çocuğu yanındayken saldırıldığını gösteren herhangi bir görüntü bulunmakta mıdır?

- Bu görüntüler ilgili adli ve idari mercilere iletilmiş midir?

- Saldırı kayıtlara göre ne kadar sürmüştür? Bahsi geçen saldırının yapıldığını gösteren herhangi bir emniyet gücü kaydı bulunmakta mıdır? Saldırı esnasında o bölgede kaç polis memuru bulunmaktadır, bu memurlar hangi sebeple saldırıya müdahale etmemiştir?

- Bu saldırı ile ilgili olarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ilgili birimlere herhangi bir başvuruda bulunulmuş mudur, bu başvurunun sonucu ne olmuştur?

-Saldırı esnasında orada bulunan görgü tanıklarının ifadesi alınmış mıdır? Alınmışsa hangi tarihte alınmıştır?

-Saldırının failleri tespit edilmiş midir, haklarında gereken adli süreç başlatılmış mıdır?

Bundan sonra yazacaklarım tamamen komplo teorisidir.. İster inanın, ister inanmayın..

Komplo teorim 2 ayaklıdır.

İlk ya da 1.ayağında bu olay tamamen kurgudur, ‘Gezi Parkı’ eylemini toplum nezdinde itibarsızlaştırma operasyonudur. Sayın Başbakan Erdoğan, bu olayı hem mitinglerinde hem TBMM grup toplantısında gündeme taşımış ve toplumun anti-gezi parkı saflarını sıklaştırmıştır. Olay siyaseten verimli ve doyurucu şekilde kullanılmıştır. Ve konu kapanmıştır.

Gelelim komplo teorimin 2.ayağına.. Bu çok daha tehlikelidir.. Olay emniyetin elinden alınıp direk savcılık kanalıyla soruşturulması bana hiç de iç açıcı gelişme olarak durmuyor.. Mobese görüntüleri vardır ve savcılık deşifre etmeye uğraşmaktadır.

Sıkı durun şimdi, ne olacağını söylüyorum:

Yerel seçimlere 1 ay ya da 2 ay kala olaya katıldığı iddia edilen 50-60 kişi tutuklanma kararı çıkartılacak, şok operasyonla gözaltına alınacaklar ve gündem bir anda tersyüz olacaktır. Kimse İstanbul Belediye Başkan adaylarının projesini, siyasetini konuşmayacak, sadece bu olay tartışılacak ve seçimin gidişatına direk etki edecektir.

Hadi bakalım, kolay gelsin:J)

Bu yazı daha önce counter kisi tarafından okundu.

Hiç yorum yok: