13 Temmuz 2013 Cumartesi

Başbakan Erdoğan, Eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt görüşmesi..


Tabii ki, yazacaklarım tahmin ya da düşünce öngörüsüdür..

Önce Yaşar Büyükanıt cephesine bakalım mı?

2007 yılında Genelkurmay Başkanı olarak görev yapıyor. 27 Nisan 2007 günü ‘kendim kaleme aldım’ ifadesiyle hazırlanan e-muhtıra, AK Parti hükümetine karşı yayınlanıyor.

Nereden?

Genelkurmay resmi internet sitesinden..

Yanlış anımsamıyorsam bir Cuma günü akşamıydı. 1-2 gün beklemeden sonra hükümet kanadından çok sert tepki geldi. ‘Söz konusu e-muhtırayı hem tanımıyoruz hem de şiddetle kınıyoruz’ dendi..

Derken İstanbul/Dolmabahçe’de başbakanlık ofisinde meşhur buluşma gerçekleşti. Başbakan Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Büyükanıt 2-3 saat konuştular ve anlaşmayla çıktılar.

Ne Büyükanıt, ne de Erdoğan ne konuşulduğuna dair bırakın küçük ipucu vermeyi, neredeyse unutun demeye getiren ifadeler kullandılar. İşte Başbakan Erdoğağan, ‘bu görüşme içeriği benimle mezara gidecek’ dedi..

Derken 22 Temmuz 2007 tarihinde genel seçim yapıldı. AK Parti yüzde 47 oy oranıyla 340’a yakın milletvekiliyle büyük zafer kazandı.

Bu arada Yaşar Büyükanıt emekli olur, önce üstün hizmet madalyası alır, sonra altına da son model zırhlı makam aracı verilir...

Bundan sonra yazacaklarım tamamen senaryodur.

Acaba anlaşma şöyle olabilir mi?

Yahu sen bir muhtıra ver, ben de karşı geleyim, halk nezdinde kahraman olayım, işte 367 krizini falan tamamen lehime çevireyim. Karşılığında ise seninle ilgili dosyaları kapatayım..

Bu gizli görüşmenin başka türlü açıklaması yoktur.

E-muhtıra veren Genelkurmay Başkanı’na üstün hizmet madalyası başka neden verilir?

Ve her şeyi soruşturan, araştıran hükümet nedense 27 Nisan e-muhtırasının adını bile anmıyor..

Sonuç olarak e-muhtıra soruşturması gelmediği müddetçe; benim bu senaryom çökmez ve tezimin arkasında dururum..


Bu yazı daha önce counter kisi tarafından okundu.

Hiç yorum yok: