8 Aralık 2012 Cumartesi

Mustafa Sarıgül hamlesi..


Futbolu yıllardır izlerim, hadi naz yapmayalım futboldan anlarım.. Maçın ortalarına doğru gelindiği zaman mağlupsan ya da berabereysen; rakibin kilidini açmak için mutlaka hamle yapmak zorundasındır..

 

Bunun gibi Türkiye siyasetinde kilitlenme sözkonusudur.. AK Parti yüzde 45-50 aralığında, CHP yüzde 20-25 aralığında, MHP yüzde 10-15 aralığında sıkıştı kaldılar.. Bu kilidi açacak hamle Şişli Belediye Başkanı Sayın Mustafa Sarıgül’den geldi.. Alınan muhtelif bilgilere göre TDP (Türkiye Değişim Partisi) faaliyete geçirelecektir ve ilk hedef yerel seçimlerdir..

 

Bazı medya organlarına yansıyan haberlere göre Yaşar Nuri Öztürk’ün kurduğu Halkın Yükselişi Partisi’nin (HYP) yöneticileriyle bir araya gelindi. HYP’nin yakın zamanda olağanüstü kurultayını toplayacağı ve yoluna Türkiye Değişim Partisi (TDP) olarak devam edeceği öğrenildi.

 

Bu siyasi hamle ne getirir, ne götürür?

 

Bence dengeyi, ezberi bozar.. Seçmenin tercihini yeniden gözden geçirmesini sağlar..

 

Bu siyasi hamleden hangi parti ya da partiler etkilenir?

 

Doğaldır ki, sosyal demokrasiyi bir türlü benimseyememiş, sindirememiş ve hala arayış içinde olan CHP ağırlıklı olarak etkilenir. Ve AK Parti’den hatırı sayılır oranda kopuş yaşanır.. AK Parti’yi kerhen destekleyen liberaller, modern muhafazakarlar bu yeni partiye geçiş yaparlar..

 

Neyse bu siyasi hareket daha çok konuşulur ve neler olur neler.. Bekleyip hep beraber bakacağız, göreceğiz…

 
Bu yazı daha önce counter kisi tarafından okundu.

Hiç yorum yok: