6 Aralık 2012 Perşembe

‘Muhteşem Yüzyıl’ dizisi yakılsın abi


Önce Sayın Başbakan Erdoğan, ‘Muhteşem Yüzyıl’ dizisi hakkında verdi veriştirdiydi.. İsterseniz Sayın Başbakan’ın ne dediğini bir anımsayalım mı?

 

"Ama bunlar televizyon ekranındaki ecdadımızı zannediyorum o Muhteşem Yüzyıl belgeselindeki gibi tanıyorlar. Bizim öyle ecdadımız yok. Biz öyle bir Kanuni, öyle bir sultan Süleyman tanımadık. Onun ömrünün 30 yılı at sırtında geçti. Sarayda, o gördüğünüz dizilerdeki gibi geçmedi. Bunu çok iyi bilmemiz ve anlamamız lazım. Ben o dizilerin yönetmenini de, o televizyonun sahiplerini de milletimin huzurunda kınıyorum. Bu konuda da ilgilileri uyarmamıza rağmen yargının da gerekli kararı vermesini bekliyoruz. Böyle bir anlayış olamaz. Bu milletin değerleriyle oynayanlara, milletçe gereken dersin, gereken cevabın hukuk içinde verilmesi gerekir."

 

Neyse 1 hafta bağrış çağrış oldu ve tam unutuldu derken AK Parti Milletvekili Oktay Saral bir hamle daha yapar. Hazırladığı bir yasa tasarısıyla dizinin resmen yasaklanmasını istememektedir. Söz konusu yasa tasarısında tam olarak ne deniyor:

 

RTÜK Yasası’nın “yayın hizmeti ilkeleri” başlıklı 8. maddesinin 1. fıkrasının “Suç işlemeyi, suçluyu ve suç örgütlerini övücü, suç tekniklerini öğretici netilikte olamaz” şeklindeki (g) bendine şu eklemenin yapılması öngörülüyor:

“Toplumun milli değerleri içinde kabul edilen tarihi olayları ve şahsiyetleri küçük düşüren, aşağılayan, çarpıtan veya olduğundan farklı şekilde gösteren nitelikte olamaz.”

 

Tamammmm, bu hazırlanan yasa tasarısıyla tarih olaylar da milli değerler kategorsine sokulda ya, Türkiye sanat ve sanat tarihinin temel öğelerinden edebiyat, sinema gibi alanlarda özgürlüğün ve özgünlüğün evrensel kriteri-değeri mertebesini 3 basamak yükseltmiştir, böylece dünyada hem sınıf atlamıştır, hem geleceğe miras bırakmıştır..

 

1980 sonrası sol yayınlar, özellikle kitaplar ve filmler yakıldı ya, 2012 yılında da ‘Muhteşem Yüzyıl’ dizisi yakılsın abiJ

 

1980 sonrası sanat eserlerinin yakılma, yasaklanma gerekçesi; Komünizm, Sosyalizm gibi ideololjileri övme, taraftar kazandırma derlerdi ya, 2012 yılında artık sınıf atladık ve ‘Milli değerler içinde yer alan tarihi olaylar ve şahsiyetler aşağılandığı, küçük düşürüldüğü’ için yasaklansın deniyor artık..

Ne oldu abi?

Bu yaşadıklarımız acaba Dejavu mu?

Zaman geriye mi işledi acaba?
Bu yazı daha önce counter kisi tarafından okundu.

Hiç yorum yok: