13 Kasım 2012 Salı

CHP’nin yörüngesi kaydı..


Zihnimin bir köşesine dün öğleyin haber dinlerken şıp diye düşüverdi..

 

Neydi o geçmişin bende iz bırakan haber anısı?

 

Takriben 13-14 yaşlarındayım ve CHP’nin başında nam-ı diğer ‘Karaoğlan’ vardır. FKÖ Lideri Arafat, Ecevit’in neredeyse kankasıdır.. FKÖ’nün militanları, İsrail’in Ankara Büyükelçiliğini basarlar, diplomatları rehin alırlar, arabulucu olarak devreye dönemin İçişleri Bakanı Hasan Fehmi Güneş girer, ikna eder ve eylem sona erer.. Hasan Fehmi Güneş’in militanlarla öpüşmesi günlerce konuşulur, o dönemin AP Genel Başkanı Süleyman Demirel sert eleştiri getirir, ‘devlet adamı teröristlerle öpüşmez’ falan der..

 

30 yıl sonra Filistin haklarının bayrağını CHP’nin yerine AK Parti’nin ele alması ne garip ironidir.. Mazlumun, işgale uğramış halkın yanında olması gereken CHP’nin yörüngesi 30 yıl sonra ne kadar kaydığının tarihi vesikasıdır..

 

Ha keza halkının üzerine uçakla, helikopterle, topla, tüfekle ölüm yağdıran Diktatör Esad’ın yanında yer alan CHP’nin yörüngesi hakikaten 180 derece kaymıştır..

 

Yine ha keza darbecilerin yargılandığı davalarda halay çeken CHP’nin yörüngesi oynamıştır ve artık zıvanadan çıkmıştır..

 

Kendisini solun ortasında tarif eden, sosyal demokrasiyi özümsemiş bir parti olan CHP’nin; Haziran-2012 Genel Seçimleri’nde bazı milletvekili adaylarının isimlerini, Ecevit’in müzmin muhalefeti olan Demirel’in söylemesi ve bu isimlerin kabul görmesi; ne yaman çelişkidir Allahım!

 

Mehmet Haberal’ın aday olmasını Demirel’in söylediği ve Kılıçdaroğlu’nun bunu kabul ettiği her iki liderin ağzından teyit edilmiştir. Mehmet Haberal’ın oğlu Erkan Haberal’ın MHP MYK üyesi olarak Bahçeli tarafından yeniden seçildiğini de ilave etmek isterim..

 

CHP’nin yörüngesi merkez sol, orta sol, sosyal demokrasi gibi tabirlerle açıklanamayacağı kesindir. Şu an için merkez sağ bir parti olduğu tarifi çok daha doğrudur ve çok daha uygundur.

 

Neden?

 

Parti içinde ‘ben CHP’li değilim, Özal hayranıyım ve bunu aday yapılmadan önce söyledim’ diyen İstanbul milletvekili vardır.. Daha vahim olanı ise böyle düşünen en az 50 milletvekili olmasıdır..

 

Çare nedir?

 

Bence çok basittir. CHP’nin aslı varken kopyasıyla uğraşmayacaktır.. Çorba yerine halkımızın karşısına evrensel sosyal demokrasi kurallarını programına aktarmış olarak çıkacaktır. Halkın değerlerine saygı duyacaktır ve beyaz yakalıların yerine mazlumun, garibin yanında yer alacaktır.  

CHP’nin asla genel başkan sorunu yoktur. Böyle bir CHP’nin başına allami cihanı getirsen boştur.. Belki 5 yıl sonra, belki 10 yıl sonra CHP gerçek ve olması gereken yörüngesine gelecektir, işte o zaman iktidar için seçenek olacaktır.

 

 
Bu yazı daha önce counter kisi tarafından okundu.

Hiç yorum yok: