31 Ekim 2012 Çarşamba

Çift başlı canavar ve Başbakan Erdoğan..


Aklıma geldi işte.. Çok eskilerden çizgi filmlerde, hatta tarihi filmlerlerde çok kullanılan bir figürdür.. Evet, ‘çift başlı canavar’ çok korkutucu, çok ürkütücü olsa da kahramanımız; önce sağ başını sonra diğer başını uçurur ve canavara karşı zaferini kazanır..

 

Ne diyor, Sayın Başbakan Erdoğan?

 

Benim o barikatların kaldırılmasıyla ilgili bir talimatımın olmadığı doğrudur. Sayın Cumhurbaşkanı sayın valime böyle bir talimat verdi mi bilmiyorum. Ben sayın cumhurbaşkanının böyle bir talimat verdiğini de sanmıyorum. Çünkü bu ülkeyi bugüne kadar çift başlı bir sistemle yönetmiyoruz.

 

Çift başlı çok tehlikelidir ve herkesi korkutur.. Özellikle iktidarın bir (1) numarasını..

 

Sayın Cumhurbaşkanı ne yanıt veriyor bu çift başlılık vakasına?

 

‘’Yanlış anlamalara gerek olmadığını, herkesin gayet dikkatli bir şekilde ne konuşulduğuna bakması gerektiğini, önce tabii Cumhurbaşkanı olarak Cumhuriyet Bayramı'nın bütün ülkede nezih bir şekilde kutlanmasıyla ilgili yetkililerin dikkatini çekmemden daha doğal bir şey olmaz. Ayrıca çift başlılık gibi bir şey de olmaz. Memleket idaresinde, ülke idaresinde çift başlılık doğru da değildir. Böyle bir şey zaten söz konusu da değildir.

Anayasamız, mevcut kanunlarımız hepimizin yetki ve görevlerini, sorumluluklarını zaten açıkça belirtmiştir. Bu bakımdan hepimizin yanlış anlamalara fırsat vermemesi gerektiği kanaatindeyim.''

 

Meşhur barikat kaldırma olayında hala muamma çözülemedi.. Sayın Cumhurbaşkanı talimat vermemiş, Sayın Başbakan vermemiş ise durum daha vahim hale geliyor..

 

Çünkü çift başlıklı sistem değil 3 hatta 4 başlıklı sisteme doğru gidişat vardır..

 

Nasıl?

 

Demokratik- hukuk devletinin 1 ve 2 numaralarının haberleri olmadan barikat kaldırılmasına kim karar verdi acaba? Gizli başka bir baş daha mı vardır?

 

Acaba devletin 1 ve 2 numarasına sorulmadan İçişleri Bakanı mı karar verdi, yoksa yasak kararını alan Ankara Valisi mi, yoksa başka bir yetkili mi?

 

Kimdir bu güçlü baş?

 

Şahsen bende çok merak ettim şimdi..

 

Velhasıl çift başlı canavar ne kadar korkutucu ise çift başlı sistem de o derece korkutucudur…
Bu yazı daha önce counter kisi tarafından okundu.

Hiç yorum yok: