22 Ekim 2012 Pazartesi

CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök, sonuna kadar haklıdır..


Biraz karmaşık gibi gözüken olayı kısaca ve anlaşılır şekliyle hemen anlatayım..

 

13-14 Ekim 2012 günleri CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu, bazı açılış ve etkinkinliklere katılmak üzere Antalya’ya geliyor..

 

CHP Antalya İl Başkanı başta olmak üzere yöneticier ve diğer partililer karşılamada bulunuyorlar ve yanına eşlik ediyorlar..

 

Bir basın organınında CHP Antalya İl Başkanı ağzından haber yayınlanıyor.  

 

Neydi o haber?

 

İşte CHP’de üç Antalya Milletvekili Osman Kaptan, Yıldıray Sapan ve Arif Bulut, CHP eski Lideri Deniz Baykal’la birlikte, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu karşılamadıkları gerekçesiyle disipline sevk edilmeleri için il başkanı tarafından rapor hazırlandı..

 

Sonra bu haberi ‘’gerçek dışıdır’’ diye yalanlayan il başkanı, bakın ilaveten ne diyor?

 

‘’4 milletvekilimiz genel başkanımızı karşılamaya gelmemiştir. Bunun için bir rapor hazırlanmasına gerek yoktur. Parti kamuoyumuzun ve parti vicdanındaki rapor en önemli rapordur. Onların karşılamaya katılmamaları hoş olmamıştır"

 

Tabi kıyamet kopuyor, Antalya Milletvekilleri Osman Kaptan, Yıldıray Sapan ve Arif Bulut, hemen genel merkez 12. Kata çıkıyorlar ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na, bu açıklmasından dolayı İl Başkanı’nı şikayet ediyorlar..

 

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, bu 3 Antalya Milletvekiline ne diyor?

 

Haberlerin asılsız olduğunu, ‘İl Başkanına ’Haberi tekzip et ve dava aç’ dedim. Dediklerimi yapmazsa ya da dava açar haksız olduğu kanıtlanırsa görevden alırım".

 

Olay budur.. Şimdi gelelim zurnanın zırt dediği yere.. Bu kadar yanlışın neresinden başlayayım, bilemiyorum..

 

CHP Antalya İl Başkanı Sayın Devrim Kök Beyi, bir kez yakından gördüm ancak hiç konuşmadım. Ama genç, dinamik, heyecanlı bir partili olduğu apaçık bellidir.

 

Görüşümü paylaşmadan ‘Sayın İl Başkanı Devrim Bey’in tutumunun yüzde 1.500 haklı olduğunu’ peşinen ifade edebilirim..

 

Varan-1: Eski Genel Başkan Sayın Deniz Baykal, varsayalım ki Antalya gezisine çıkacak ve karşılamaya Antalya Milletvekilleri katılmayacak ve eşlik etmeyecek, sonra ne mi olur? Ortalık duman olur, söz konusu milletvekilleri derhal uyarılır ve gereği yapılır. Baykal’ın Antalya gezisine bırakın Antalya Milletvekillerini; çevre illerden Burdur gibi ilin milletvekili bile katılmaktan imtina edemez, etmez.. Söz konusu 3 Antalya Milletvekili ‘hem kel hem de fodul’ misali zeytinyağı gibi suyun yüzüne çıkmaya ve kendilerini haklı göstermeye çalışıyorlar, sadece kafaları bulandırıyorlar..

 

Varan-2: Ha bu 3 Antalya Milletvekili kendi açılarından haklıdırlar. Çünkü milletvekili adayı olarak isimlerini Sayın Kılıçdaroğlu belirlemedi, o dönem tek yetkili olarak Sayın Deniz Baykal gösterildi, bu yüzden Antalya’da ne önseçim yapıldı, ne de aday adayı olan 40’a yakın CHP’li dikkate alındı.. Şimdide 3 Antalya Milletvekili elbette genel başkana olan gerekli saygıyı göstermez ve protokol kurallarını hiçe sayar, kısaca tanımaz.. Kusur kimin? Takdir sizlerindir..

 

Varan-3: CHP kurumsal kimliği üzerinden kamuoyuna böyle bir görüntü verilmesine kimsenin hakkı yoktur.. Antalya yerel seçimlerine şurada neredeyse 1 yıl kalmışken Antalya’da yaşanan bu manzar-i umumiye hiç ama hiç hoş değildir.. Bu haber tüm gazetelerin internet sitelerinde en çok okunan haber sıralamasında ilk sırada yer alması bile verilen imaj zararını açıklamaya yetip artmaktadır..

 

Varan-4: CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu, liderliğini bu konu bile gösteremezse; muhtelif anketlerde ‘en güvenilir lider’ sıralamasında 3. ya da 4. çıkmasına da artık şaşırmamak gerekiyor..
Bu yazı daha önce counter kisi tarafından okundu.

Hiç yorum yok: