20 Ekim 2012 Cumartesi

Başbakan Erdoğan’ın güçlü imajı..


Yaklaşık 1 yıl önce ‘AK Parti ile PKK bilek güreşine başladı’ başlığıyla yazım vardır. İnanmazsanız, işte kanıt olan link: http://omerozdamar.blogspot.com/2011/09/akp-ile-pkk-bilek-guresi-baslad.html?spref=tw

 

Neyse Ekim-2012 ayı ortalarında gelinen nokta açıktır. Orta Doğu’nun, Balkanların liderliğine soyunan Sayın Başbakan Erdoğan, ‘hemen İmralı ile görüşebilir, yeter ki akan kan dursun’ diyorsa artık pes etmiştir..

 

Sanmayın ki barış karşıtıyım ancak siyasetçi oluşum; bana varılan hedefi tanımlama zorunluluğu getiriyor.. Yukarıdaki linki okursanız; çok net göreceksiniz; ‘hiç böyle maceraya girme, hemen barış için fırsat kolla’ önerisini yaptım bile..

 

Bugün TV8 kanalında program izliyorum, işte halkla röportaj yapılmış ve bizlere nakledildi..

 

Ne mi gördüm?

 

Herkes ya da çoğunluk ‘kan duracaksa görüşme yapılsın’ fikrinde sanki birleşmişlerdir..

 

Kim ne derse desin; siyasi gerçek şudur: ‘PKK psikolojik üstünlük sağlamıştır’

 

Sayın Başbakan Erdoğan; Türkiye’de, 10 yıl boyunca, kendi mantığı içinde rakip-hasım gördüğü hangi kurum ve kişiler varsa, hepsini tersyüz etmeyi başarmıştır, asitmetrik savaş yürüten PKK hariç..

 

Ülke dışında İsrail’e rest çekmiş, AB’ne ‘herkes kendi yoluna’ demiş bir lider profili; Arap dünyasında ayakta alkışlanmış ama içeride PKK’ya karşı başarısız kalmış..

 

Üstüne üstlük 100 bini aşan mülteci sorunuyla Suriye konusunda çuvallayan güçlü lider imajı, 2 kolda başarısızlığı hiç kaldıramaz ve bu durum kendine zarar vermeye başlar..

 

ABD’nin oyununa gelen Sayın Başbakan Erdoğan, Suriye politikası resmen iflas etmiştir. Çünkü Rusya gücünü göz ardı etmek gibi ölümcül hata işlemiştir. Füzelerin yönünü Türkiye’ye çeviren Putin, ‘silah satışımı Türkiye engelleyemez’ diyerek meydan okumuştur. Kış gelirken; doğalgaz vanasının Putin’in elinde olduğunu da bir kenara not edelim..

 

PKK ile AK Parti ‘bilek güreşini’ kim kazandı?

 

Yorum ve düşünce çok ama yaşananlar gerçektir.. Yakın gelecek zaman kimin galip geldiğini bize daha net söyleyecektir.

 
Bu yazı daha önce counter kisi tarafından okundu.

Hiç yorum yok: