27 Ekim 2012 Cumartesi

AK Parti gereksiz yere çuvalladı..


‘Konu nedir’ derseniz; çok tartışılan ‘29 Ekim yürüyüşü ve yasaklanması’ meselesi olup AK Parti iktidarı için çok gereksiz bir çuvallanmadır..

 

Neden?

 

Yahu nedeni var mı? Kim nerede yürürse yürüsün, demokrasi içinde 29 Ekim yürüyüşünü yasaklamak neye ve kime hizmet eder?

 

Bence ikitdara hiç hizmet etmez.. Tam aksine içeride ve dışarıda AK Parti üzerinde kuşku bulutları oluşturur..

 

Sonra insanlar, STK’lar, Siyasi Partiler Cumhuriyet Bayramı için yürüyüş yapmak istiyorlarsa; bunun yasaklanmasının makul bir açıklaması olamaz..

 

Yok, ‘istihbarat alınmış’ diye gerekçe gösterilmesi çok daha vahimdir.. Çünkü vatandaşın demokratik bir refleksi olan yürüyüş için her türlü güvenliğini sağlamak iktidarın temel görevidir..

 

Elinde bayrakla ‘Cumhuriyet Bayramı’nın 89 ncu yıldönümünü bu şekilde kutlayan insanları ne diye suçlanacaktır?

 

Terörist mi, ayrılıkçı mı, kaoscu mu, kargaşacı mı?... Olsa olsa, Ankara Valiliği’nin yasak kararına muhalefet suçu isnat edilebilir.. Ama çok zorlama olur, kamu vicdanında haklı ve sağlam yerini bulamaz kanaatindeyim..

 

Oysa tersi olsaydı, insanlar gösterilen güzergahta elinde Türkiye Bayrağı ile yürüse ve bu organizasyonun güvenliği sağlansa; kim kazanardı?

 

Hem Türkiye hem de AK Parti iktidarı.. Oysa bu durumda; AK Parti ‘Cumhuriyet Karşıtı’ cephedeymiş gibi bir algı yaratıldı.. Bunu ne AK Parti ne de Türkiye hak etmiyor.. Yazık oldu ve gereksiz bir gerginlik yaratıldı..
Bu yazı daha önce counter kisi tarafından okundu.

Hiç yorum yok: