6 Ağustos 2012 Pazartesi

PKK’ya yenildik, bu iş bitti artık..


2012 yılını yarılarken geldiğimiz nokta maalesef yenilgi ve bitiş düdüğüdür..



Neden?



Bu yargıya varırken son Çukurca saldırısını falan dikkate almadım. Görünmez bir el Türkiye’yi ısrarla yenilgi noktasına sürükledi ve o görünmez el en son bitiş düdüğünü de çaldı.. Oyun bitti artık..



Eskiden anımsarım, çoçuklarla oyun oynar, akşam olunca ‘bu ne düğülcük, herkes evine dağılcık’ der ve giderdik.. Hakkari, Şırnak, Diyarbakır gitti, pılımızı pıtımızı toplayalım ve ayrılalım..



AK Parti hükümeti, bu hazin finalde ya da bitişte son figuran olarak tarih sayfalarına geçecektir. Bu işin tek başına vebalini AK Parti’ye de yüklemek haksızlık olur zaten..

Neden?

Çünkü son 90 yılda Cumhuriyet’in ‘Türkleştirme’ projesi tutmamıştır, olmamıştır.. Bu konuyu uzatmaya, diretmeye gerek yoktur. Sürgünler, hapisler, yok etmeler, çatışmalar yaşandı ancak kabul edelim, başarılamadı.. Kürtler kimliklerini terk etmediler, unutmadılar, asimile olmadılar.. Hayır, Kandili yok etsek bile sonucu değiştiremeyiz.



Neden?



Bir taraf gönüllü, inanmış, ideolojik savaş veriyor, diğer taraf ise zoraki, usulen, geçici bir sürelik savaş veriyor..



Kim kazanır?



Kazanan bellidir. Enerjimizi, gençlerimizi daha fazla kaybetmeyelim ve hemen çekilelim..





Bu saatten sonra federasyon, konfederasyon, özerklik gibi uzlaşma ve barışma girişimleri de kabul görmez..



Neden?



Çünkü Irak tamam, Suriye tamam olursa; Kürdistan Devleti kurulmadan bu süreç tamamlanmaz artık..



Kim ne derse desin, hangi coğrafyada yaşarsa yaşasın, PKK silahlı örgütü Kürtler için sembol olmuştur, onların nezdinde saygınlık kazanmıştır.



Eğer Kürdistan’la komşu olacaksak daha fazla kan dökülmesin ve kin de oluşmasın..



En önemlisi ise Türkiye ne kadar reddetse bile küresel aktörlerin önümüze koydukları bu yeni menüyü yemek ve sindirmek zorundayız..



Biliyorum ki, bu yazıyı okuyanlar çok kızacaklar, hatta hain bile diyecekler ama aklımı ve tarihi gelişmeleri düzgün okumayı bir kenara atamam..

Kıvırtmadan, dümdüz, bodoslama ifade etmeyi her zaman en doğru yöntem bilirim ve söylerim.. Bugün televizyon haber kanallarını izledim, koca koca insanlar, gerçeği söylememek için bin dereden su getiriyorlar.. Aklı selim birisi çıkıp; ‘Kardeşim bu iş bitmiştir, oraları sahiplerine terk etmemiz gerekir’ demiyor ya da diyemiyor..

90 yıl önce İngiltere bu işi yapmaya çalıştı, şartlar, konjoktür gereği olamadı ama 2012 yılında bu bayrağı devrelan ABD yapacaktır, yaptı bile..



Bu arada üzülmeye gerek yoktur. Akıllıca davranıp müzakere masasına oturup en iyi pozisyonda kalmak, Kürtleri anlaşmaya zorlamak, Türkiye’yi daha büyük yapacaktır. 784 bin metrekare toprağımız yerine belki 700 bin belki 600 bin metrekare toprağımız kalacak ama sorunsuz bir topluluk olacaktır. Refah ve mutluluğumuz bugünkünün 2 hatta 3 katına çıkacaktır.



Benden bu kadar çılgın yazı yeter.. Gerisini sizler düşünün.. Düşünmeyecekseniz 30 bin TL verin, askerlik yapmayın, bu işten temelli sıyrılın:J)


Bu yazı daha önce counter kisi tarafından okundu.

Hiç yorum yok: