19 Haziran 2012 Salı

Bucak ilçemiz hızla irtifa kaybediyor..


Bucak ilçemiz her alanda olduğu gibi maalesef adalet alanında da irtifa kaybediyor.

Bakın nasıl oluyor?

Tefenni Adliyesi’nde 2 savcımız, 3 hakimiz görev yapmaktadır.

Burdur Adliyesi’nde 1 başsavcımız, 6 savcımız ve 10 hakimimiz görev yapmaktadır.

Bucak Adliyesi’nde ise 1 başsavcımız, 3 savcımız ve 5 hakimimiz görev yapmakta idi..


Son yaz kararnamesiyle başsavcımız ve 2 hakimimiz tayin oldu, böylece Bucak Adliyesi’nde halen 3 savcımız, 3 hakimimiz görev yapmaktadır.

Burada bir yanlışlık vardır.

Nasıl mı?

Burdur ilimizin merkez toplam nüfusu kırsalla birlikte 120 bin küsur diyelim, Bucak ilçemizin de kırsalla birlikte toplam nüfusu 60 bin küsur diyelim ve düz mantık güdelim: Burdur merkezde 10 hakim görev yapıyorsa, Bucak ilçesinde de en az 5 hakim görev yapmalıdır. Ancak son HSYK yaz kararnamesiyle 3 hakime düşmüştür. Naneci Medya’nın söylediğine göre 1 hakimiz de kursa gitmiştir. Kaldı 2 hakim..

Ehee ne olacak şimdi?

İşin kötü yanı sonbahar kararnamesi de kalkmıştır. Gelecek yaz kararnamesine kadar başka bir atama kararnamesi yayınlanmayacaktır.

Peki, kim takip edecek ve ayarlıyacak bu işleri?

Herhalde ben değilim.. Ben sadece eksik gördüğüm hususları muhalif gözüyle yazabilirim.

Peki, kim ya da kimler?

Elbette Bucak İlçemizi temsil eden AK Parti Milletvekili Hasan Hami Yıldırım Bey ilk sıradadır.. Sonra AK Parti İlçe Başkanı, sonra AK Parti siyasetçileri bu genel işleri takip edecektir. Hoş, özel işlerden sıra gelmiyor herhalde:J)

Bucak ilçemiz adalet alanında böyle bir boşluğu asla hak etmiyor. Sürekli büyüyen, sürekli üreten Bucaklılara bari devletin temel hizmetlerinden olan adaleti layıkıyla ve tam almasını sağlayın arkadaşlar..

Gelelim diğer konulara..

Yeni Bucak Devlet Hastanemizin yapımı için herkes esti, gürledi, yok kazma vuruluyor, yok şu kadar sürede bitiyor derken aylar geçti, çıt yoktur.. Bu konuda o kadar çok beyanat verildi ki saymaya iki elin parmakları yetmez.. Nedense hepsi derin sessizliğe gömüldüler..

Bucak İlçemizde devletle bağı kuracak iletişimde problem olduğu kanaatindeyim. Özel sektör inşaat alanında büyüyor, özel sektör madencilik alanında büyüyor, özel sektör ticaret alanında büyüyor, buna karşın devlet sektöründe (TOKİ istisna) tek bir yatırım gözükmüyor..

Hani nerde Polis Meslek Yüksek Okulu inşaatı, hani nerde kapalı Pazar yeri inşaatı, hani nerde bir devlet yatırımı..

Kulağıma gelenlere ve iddialara göre Burdur AK Parti ile Bucak AK Parti arasında sorun olduğunu geçtiğimiz aylarda icra edilen il kongresinde su yüzüne çıkmıştır. İl Yönetimine önerilen Bucaklı kimse alınmamıştır, böylece tepki mahiyetinde Bucaklı delegeler de liste oylamasında toplu halde çizik atmışlardır..

Sanki Burdur Milletvekili Bayram ÖZÇELİK (TBMM Başkanlık Divanı Üyesi,
AK Parti MKYK Üyesi) ile Burdur Milletvekili Hasan Hami Yıldırım arasında gizliden siyasi çatışma vardır. Bana göre Bucak İlçemizin büyük ölçekli devlet yatırımlarından yoksun kalmasında bu gizli çekişme yatmaktadır.

Sonuç olarak Bucak İlçemiz her alanda hızla irtifa kaybediyor düşüncesine iyicene ve derinden kapıldım. Umarım ve dilerim yanılırım.. Çünkü Bucak hepimizindir..
Bu yazı daha önce counter kisi tarafından okundu.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Sayın blog sahibi packard bell servis olarak sitenizi çok begendik ve ilgiyle sitenizi takip ediyoruz.