4 Haziran 2012 Pazartesi

Başbakan Erdoğan, şaşırtıyor herkesi..


Önce kürtaj, sezeryan çıkışların yaptı, sonra işten atılan THY çalışanları için ‘gereği yapılmış’ dedi, sonra bence en talihsizi de bu ifadeydi ‘öğretmenler haftada 20 saat çalışıyor, çok maaş alıyor’ mealinde laf etti..

Sayın Başbakan Erdoğan’a etrafında bulunan danışman ordusundan birisi anımsatma yapmalıdır.. Bazı meslek gruplarının yaptığı iş saatle ölçülemez, kaldı ki öğretmenler için her dersin ayrı branşı olması münasebetiyle istese de 40 saat çalışamaz.. Doğrudur, bir matematik öğretmeni haftada 20 saat çalışıyor, aynı şekilde 20 saat çalışan fizik öğretmeni var, kimya öğretmeni var, coğrafya öğretmeni var, velhasıl var oğlu var..

Her öğretmen ister ki, haftada 40 saat çalışayım, ek ders ücreti alayım, dolgun maaşa ulaşayım.. Ama nerede o zaman, nerede o imkan.. Zaten mantıken de mümkün değildir..

Öğretmenler bilgiyi geleceğin nesline aktarıyorlar ve kutsal bir iş yapıyorlar.. Öğretmenler, haftada 40 saat çalışan mutat, standart masa başı memurluğu yapmıyorlar..

Şimdi birisi kalkıp; ‘Sayın Başbakanımız, imamlar da günde 5 vakit namaz kıldırıyorlar, toplam 25 dakika çalışıyorlar, şu kadar maaş alıyorlar’ derse o vakit ne yanıt vereceksiniz?

Hem imamların, hem de öğretmenlerin yaptığı iş kutsaldır ve zamanla ölçülemez..

Sayın Başbakan, bu çıkışıyla bence hata yapmıştır, elleri öpülesi öğretmenler çok incinmiştir ve bir şekilde gönlü alınmalıdır derim..
Bu yazı daha önce counter kisi tarafından okundu.

Hiç yorum yok: