5 Mayıs 2012 Cumartesi

Astsubayların haklı talepleri ve çığlıkları..


Son 1 haftaya damgasını vuran olay; kim ne derse desin TEMAD (Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği) önderliğinde oluşan büyük ve güçlü çıkan seslerdir, haykırışlardır..

Çok ses verdi çok..

Bu nedenle kamuoyu ilk kez bir meslek kuruluşunun çığlığına kulak verdi, Televizyon kanallarının haberlerinde yer işgal etti, gazetelerin neredeyse tamamında amma köşe yazısı, amma yorum şeklinde var oldu..

Ne oldu da, Astsubaylar ilk kez bu kadar gür bir sesle haykırdılar..

2012 yılının kitle iletişiminde yepyeni bir yol açıldığı unutulmamalıdır. Bazı ülkelerde köklü rejimlerin yerle bir olmasına önayak olan Twitter, Facebook gibi sosyal medya ağları, mağdurların en büyük sığınağadır..

Bakın neler oldu neler..

Facebook üzerinden ‘’ Bu Kadarına da Pes Diyen Astsubaylar adıyla kurulanı grup sayısı neredeyse 180 bin kişiye dayandı.

Twitter üzerinden #bukadarinadapesdiyen tag ile sürekli Trend Topic (TT) olmakta.. Yani sosyal medya ağı Twitter üzerinde en çok konuşulan mevzu olmakta. Yine Twitter üzerinde @Pesdiyenastsb rumuzuyla neredeyse 2 günde 10 bin takipçi oluşmakta...


Habertürk kanalı, CNN Türk kanalı, Bugün TV başta olmak üzere habercilik refleksiyle konuya kör, sağır, dilsiz kalamadılar, mecburi ucundan kıyısından dokundular.. Dominant köşe yazarları biraz şaşkın da olsalar ‘’ahaa Atsubaylar da varmış, ahaa sorunları da varmış, ahaa hem de haklılarmış’’ demeye amma gönüllü, amma gönülsüz dillendirmeye başladılar..


Velhasıl ağzı sürekli kapalı olan şişeden cin çıktı artık.. Hiç öyle hayt buyt demeye gerek yoktur.. Siyaset kurumu hemen TEMAD ile temasa geçip talepleri not etmeli ve gereği yapılmalıdır.. Öyle kaçamak güreşmekle bu işten ne siyaset ne de Genelkurmay kurtulabilir..


Böyle yapılmazsa ki o zaman 2012 yılı kitle iletişim ruhunu hiç anlayamamışsınız demektir.. Eğer siyaset kurumu, bu çığlığı savsaklar, duymazdan gelirse; bumerang misali gelecekte herkese çok daha ağır bir fatura önünüze konur..

YAZARIN ÖZEL NOTUDUR
İşte benim de ‘Normal Ötesi Aşk’ isimli kitabımın okuyucu yorumlarını paylaşıyorum:
 
İyi de kitabın bir bölümünü okumak istiyorum diyorsanız; buyurun ilk bölümü aşağıdadır:
 
Sizler de beğenir, merak eder, almak isterseniz; D&R, IDEFIX gibi seçkin kitapevlerinden ısrarla talep edebilirsiniz..
 
 
 
 
 
Yok ben sizden ve imzalı almak istiyorum derseniz; homeros80@hotmail.com adresini isim-soyadı, adres ve cep telefon bilgisiyle başvurabilirsiniz..

Bu yazı daha önce counter kisi tarafından okundu.

Hiç yorum yok: