8 Aralık 2011 Perşembe

Rasim Ozan Kütahyalı, Cemaat, Bülent Arınç MAT oldu…


Şike yasası komisyona geliyor. Peki yasa aynen geçecek mi? Konuyu yakından takip eden Takvim ve Sabah yazarı Rasim Ozan Kütahyalı Sabah.com.tr’ye şike yasası ile ilgili çok özel açıklamalarda bulundu.

Peki ne diyor?

"Şike yasası bugün saat 18'de komisyona gelecek. Komisyonda 3 noktada değişiklikle bu yasa geçecek. Bu değişikliklerle birlikte ortak nokta yakalanacak ve bir çatlak olmayacak. Yeni yasa ile Cumhurbaşkanı'nın veto gerekçeleri de ortadan kalkacak. Bu yüzden aynen geçecek diye umanlar yanılıyorlar.’’

Peki Rasim Beyin çok özel açıklama yazısının mürekkebi bile kurumadan ne oldu?

Cumhurbaşkanı Gül'ün yeniden ele alınması için TBMM'ne iade ettiği Şike Yasası, Adalet Komisyonu'nda hiçbir değişiklik yapılmadan kabul edildi.

Satranç oyununu severim. Satranç oyununda rakibin hamlesini ve gücünü iyi öngöremezsen çok çabuk MAT olursun…

Bu örnekte olduğu gibi Rasim Ozan Kütahyalı, bu kez kariyer sayfasını önemli bir çizik attırdı. Neden? Çünkü karşı tarafın hamlesini ve gücünü kavrayamadı ve öngörüsüne resmen MAT yazıldı.

Ayrıca AK Parti, Cemaate büyük çalım attı ve yüzüstü bıraktı. Zaman Gazetesi’nden Hüseyin Gülerce Beyi izledim ve ‘’Yasanın bu haliyle yani aynen çıkmayacağını, çıkarsa AK Parti’nin ayağına kurşun sıkacağını, hatta altındaki sandalyenin bacağını kıracağını’’ söyledi. Kesin olan şudur: 9 yıldır devam eden güzel ilişki biraz zehirlendi…

Hele AK Parti kurucularından ve ağır toplarından Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç bu siyasi hazin tablosundan nasıl çıkar, bilemiyorum. Bakın şike yasasının aynen geçmeyeceğini dair neler söyledi?

"Böyle bir değişikliğin doğru olmadığını, kanunları biz uygulamak için çıkardığımızı ve böyle bir ihtiyacın bu kulüpler tarafından da yerinde görüldüğünü ve meclisimizde büyük bir uzlaşmayla yasanın çıkarıldığını ifade etmiştim. Ve yasa üzerinde değişiklik yapılırsa bunu düşünmek bir takım insanlar tarafından dile getirilirse bunun çok yanlış olacağını söylemiştim. Ve hükümetten de böyle bir tasarının gelemeyeceğini ifade etmiştim. Cumhurbaşkanının bu düşüncelerini öğrenmek bu sabah beni mutlu etti. Ama sanıyorum bu gerekçeler doğrultusunda artık siyasi partilerden hiçbir temsilci bu kanunun tekrar çıkartılması için bir gayret göstermeyecektir.’’

Valla hiç kimse Bülent Arınç Beyin yerinde ve pozisyonda olmak istemez. Bir siyasetçi işte ancak böyle ofsayt haline düşürülür. Siyaseten çark edilmesi çok zor bir durumda yakalandı.

Bu MAT’lar bir sonraki maçta ZAFER’e hazırlık olabilir… Bakalım, görelim…
Bu yazı daha önce counter kisi tarafından okundu.

Hiç yorum yok: