3 Temmuz 2011 Pazar

‘Tükürdüklerini Yalayacaklar’ Teriminin Derin Analizi…


Vay anasına! Ülkemizin başbakanı bu sokak jargonunu bile kullanabiliyor.

Bakın! Sayın Başbakan, Simav ilçesinde halka ne diyor?

‘’Arkadaşlarımız yemin etmedikçe biz 4 yıl geçse de yemin etmeyeceğiz. Bakın bu sözü unutmayın. Tükürdüklerini yalayacaklar.’’

Yahu yüzde 50 oy almış bir iktidar var. Fakat nedense hala ana muhalefetle didişiyor, atışıyor, gittikçe siyaseti gerginleştiriyor ve en önemlisi siyasi uzlaşma iklimini zehirliyor…

‘Tükürdüklerini yalayacaklar’ teriminin arka planında yatan niyet kanımca şudur: Yeni anayasa falan yapmayacağım, Kürt meselesini çözmeyeceğim, bu şekilde ana muhalefeti sürekli hırpalayacağım, MHP’yi de dümen suyuna alacağım ve en geç 1 yıl içinde erken seçim yapacağım…

Valla keser döner, sap döner, gün gelir hesap döner… Millet size yüzde 50 oy vermiş ve tüm sorunları uzlaşma içinde çöz demiş… Seçime gidip; yok CHP boykot yaptı, yok CHP meclise gelmedi laflarıyla AK Parti yüzde 60 oy alsa bile öyle de, böyle de CHP yine var olacaktır. O zaman ne diyecekler?

Ayrıca AK Parti’ye oy verenler der ki, CHP’nin olmadığı bu dönemde, TBMM’den, AK Parti’nin istediği yasaları çıkarma olanağı vardır. Niye seçime gittin? Çıkan yasaları Anayasa Mahkemesi’ne götürecek CHP tehdidi de yoksa niye halka geldin?

Valla der mi der…

Bir de diyelim ki CHP tükürdüğünü yaladı ve yemin etti. TBMM’nde yeni anayasa, Kürt meselesi için her zaman uzlaşmaya açık ve ılımlı duruş sergileyen CHP ile nasıl bir araya geleceksin?

Şu anda medya gürültüsü, patırtısıyla CHP tam anlaşılamadı. ‘Yemin etmeme’ boykotu uzadıkça insanlar soracaktır: Sahi ya, CHP niye boykot etti?

Milletin iradesinin meclise yansımaması…

Aday olmasında yasal hiçbir engel olmayan amma Ergenekon, amma Balyoz, amma KCK davalarının tutuklu sanıkları milletvekili seçilmişler, mazbatalarını almışlar ancak mahkeme kararlarıyla TBMM’ne gelememişler…

Beğensek de, beğenmesek de, halk nihai kararını vermiş ve bu adayları seçmiş mi? Seçmiş.

Bu milletvekillerinin dokunulmazlık zırhı var mı? Yok.

Bu milletvekilleri mahkeme duruşmalarına katılacak mı? Evet.

Milletvekilliği sırasında dava sonuçlanır ve mahkumiyet alırsa hapishaneye gidecek mi? Evet.

O zaman nedir sorun?

Bu milletvekillerinin görevini yapması için TBMM’ne gelmelerinden başka çare var mı? Yoktur.

Bir de diyorlar ki CHP ile BDP yan yana gelmişler… Yok işte, Kürtlerle, CHP aynı kulvara düşmüşler. Ne var bunda? Kürt Milletvekilleri Türkiye milletvekili değil mi? Ya da BDP Türkiye partisi değil mi? Hepsi evetse niye yadırganıyor?

Ha bu süreç böyle işlerse; yapılacak erken bir seçimde CHP-BDP ittifakı kaçınılmaz olur… En az yüzde 40 oy da alır ha… Haberiniz ola!

Ömer ÖZDAMAR
Bucak-BURDUR
Bu yazı daha önce counter kisi tarafından okundu.

Hiç yorum yok: