17 Temmuz 2011 Pazar

Kürt sorunu var mı, yok mu?

Aslında kan, gözyaşı, çığlık içinde düşünceleri yansıtma adına yazmak en zor olanıdır.

Benim söyleyeceklerim, sadece AK Parti iktidarınadır. Çünkü Türkiye seçimini yaptı ve yüzde 50 oyla AKP’ye 3.kez çoğunluk sağladı. Mesaj çok açıktır: Ey AKP! Çöz artık bu meseleyi çöz!...

Yüreğimizi dağlayan Silvan şehitlerinin ardından Sayın Başbakan bakın ne dedi?

''Bu ülkede artık Kürt sorunu yoktur. Bu ülkede PKK sorunu vardır.’’

İyi de Sayın Başbakanımız: bu cümleyi 20 yıl önce iktidarda olanlar da söylüyordu. Hepsi de tarih oldular ve hepside siyasi mezarlığa kayıt oldular. Siz ise ‘analar ağlamasın’, ‘güzel şeyler olacak’, ‘çözüyoruz’, ‘çözdük’ derken 20 yıl önceki noktaya geri geldiniz.

O zaman Türkiye’de yaşayan seçmenlerin yüzde 50’si sizin nezdinizde AK Parti’ye niye oy verdi ki?

Bence gerçek durum göz ardı edilerek; insanlar kandırıldı, insanlar oyalandı, insanlar avlandı… İktidara tekrar gelebilmek adına özellikle 2007 yılından beri bu konu siyasi istismara tabi tutuldu.

Sayın Başbakan, artık eski siyasilere göre çok daha geriye düşerek; ‘Kürt sorunu yoktur’ diyebiliyor. Neredeyse Kürt de yoktur noktasına gelecektir.

Herkes çok iyi biliyor ki Cumhuriyetimizin kurulduğundan bu yana Kürt sorunu vardır ve hala da var olmaya devam etmektedir. Yok demekle keşke yok olsa… Sayın Başbakanımızın önünde tarihi bir fırsat vardı. Bu konuda hiç olmadığı kadar iyi niyetli bir ana muhalefet partisi vardı. Seçim öncesi siyaseten kendini bağlayan ‘Kürt raporu’ yayınlamıştı. Bu soruna barışçıl ve kalıcı çözüm bulan bir siyasi figür mutlaka tarihe altın harflerle yazılacaktı. Sayın Başbakanımız tam aksine basit, gündelik siyasi polemiklerle bu fırsatı heba etti. Maalesef yine döndük en başa…

Bakın, daha açık, daha anlaşılır bir dille söylüyorum; bu sorunun çözümü önünde 2 yol vardır: ya savaşacaksın, ya barışacaksın…

Sayın Başbakanımız, son 9 yılında söylem ve davranışlarıyla barış yolunu tercih etti. İzlediği bu yolu herkes destekledi. Hatta PKK bile tüm silahlı güçlerini Kuzey Irak’a çekti. Ha bugün, ha yarın derken yıllar akıp geçti. Maalesef yine savaş kanalına girdik. Daha kötüsü ise devletin savaş mekanizmaları artık bu savaşa olan motivasyonunu kaybetti.

Toparlarsam; Türkiye’de hem Kürt hem de dolayısıyla PKK sorunu vardır. Bu sorunun çözümünde;  AK Parti’nin 3. kez iktidar olma hırsı yüzünden hem savaş hem de barış kaybedilmiştir.

Ömer ÖZDAMAR
Bucak-BURDUR
Bu yazı daha önce counter kisi tarafından okundu.

Hiç yorum yok: