28 Mayıs 2011 Cumartesi

CHP Burdur Milletvekili Adayları Bucak İlçesi Köylerinde…

Bucak İlçesi doğu yakasındaki dağlık köylerde CHP eskiden beri zayıftır. Benim için sembol olan köy ise Kızıllı’dır. Bu köyümüz Karacaören Barajı nedeniyle Bucak İlçesiyle olan uzaklığı 2 kat artmıştır. Bucak’tan araçla yaklaşık 1,5 saatte köye ulaşılabilmektedir.

Kızıllı Köyü’nde toplam 312 seçmenin bulunduğu ve 2007 yılı genel seçimlerinde CHP’nin oyu yalnızca 13’tür. Çünkü son 20 yıldır CHP bu köyde varlığını göstermemiş ve bayrak sallamamıştır. Bucak CHP İlçe Örgütü olarak Kızıllı Köyü’ne ilk ziyaret 10 Nisan 2011 günü yapıldı ve o gün mutlaka milletvekillerimizle tekrar gelineceği sözü verildi. CHP Burdur Milletvekili ve adayı Ramazan Kerim Özkan, CHP Burdur Milletvekili ve Köy-Koop Başkanı Yakup Yıldız, CHP Bucak İlçe Örgütü, 27 Mayıs 2011 günü Kızıllı Köyüne gittik ve işte bu sözümüzü yerine getirdik.




Kızıllı Köyü’nün temel sorunları konuşuldu, notlar alındı, CHP iktidarında mutlaka çözüleceğini, muhalefet durumunda TBMM’de yine mutlaka dile getirileceği söylendi.



Hayvancılık, tarım sorunlarının yanı sıra AK Parti iktidarının 9 yıldır çözemediği Kızıllı Köyü temel sorunları ise:

-İçme suyu hattı,

-Yol yapımı,

-Isparta Sütçüler İlçesine taşınan Orman deposunun geri Kızıllı Köyüne getirilmesi,

-Köy ile baraj arasına köprü yapılması,

Bu kadar çabadan sonra 12 Haziran 2011 akşamı özellikle Kızıllı Köyü oylarını dikkatlice takip edeceğim. Eğer CHP oyu en az 50 ve üzeri olmazsa söyleyeceğim çok manidar laflarım ben de saklıdır.

Bu köye gelmeden önce Kocaaliler Beldesine uğradık. Esnafla CHP Milletvekili Adaylarımız tokalaştı ve nihayetinde kahvehane toplantısı yapıldı. Hemen Çamlık Beldesine gidildi. Cuma namazı kılındı ve namaz sonrası kısa bir konuşma yapıldı. Müteakiben Elsazı Köyüne gidildi. Yenice Mahallesi’nde neredeyse ev, ev ziyaret edildi ve oylar istendi.

Buradan hemen yukarıda anlattığım yorucu Kızıllı Köyü ziyareti yapıldı. Daha sonra uzun süredir ziyaret edilmeyen Kargı köyüne varıldı. Köye bağlı Taşdibi mezrasına bile gidildi.

Yaklaşık 11 saatlik uzun ve yorucu Bucak ilçesi doğu yakası köy ziyaretleri tamamlandı.

29 Mayıs 2011 günü Bucak İlçesi Batı yakası köylerinin ziyareti gerçekleşecektir. Tekrar size, önemli gördüğüm notları ve izlenimleri paylaşacağım…

Ömer ÖZDAMAR
Bucak-BURDUR
Bu yazı daha önce counter kisi tarafından okundu.

Hiç yorum yok: